Diós bazsalikom-pesto
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 61% Zsír
-
6g bazsalikom1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
7g dió43 kcal
-
20 kcal
-
19 kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 61% Zsír
-
24g bazsalikom6 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
26g dió170 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
20g pecorino sajt77 kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 61% Zsír
-
14.7g bazsalikom3 kcal
-
5.5g fokhagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
39.3g olívaolaj347 kcal
-
16g dió104 kcal
-
12.3g parmezán sajt48 kcal
-
12.3g pecorino sajt47 kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 61% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 61% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1509.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 771 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1360 micro
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 61% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 834 micro
Hozzávalók
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 dkg parmezán sajt
-
2 dkg pecorino sajt
Elkészítés
- A bazsalikomleveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük, és papírtörlőn leszárítjuk.
- A durvára vágott diót egy serpenyőben 2-3 perc alatt kissé átpirítjuk, hogy intenzívebb legyen az íze.
- A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
- A bazsalikomleveleket mozsárba tesszük, és a sóval együtt szétzúzzuk.
- Hozzáadjuk a diót, a fokhagymát, tovább zúzzuk, míg sűrű pépet nem kapunk.
- Beletesszük a sajtot, majd olívaolajat kanalanként adagolva alaposan összekeverjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 24049
- Feltöltés dátuma: 2012. október 25.
Ajánló
Főtt tésztákhoz, grillezett sajtokhoz, grillezett vagy frissen sült húsokhoz, de pirítóshoz is nagyon finom. Friss kenyérrel előételnek sem utolsó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon kedveljük az olasz konyhát. Próbálok minél több receptet kipróbálni. Ma reggel, ahogy szépen besütött a Nap a teraszajtón, megakadt a szemem a bemenekített bazsalikom bokron.:) Egy oltári nagy cserépben ül a nappaliban, és remélem, hogy bírni fogja így a telet. Igaz, most még csodaszép napsütéses ősz van, de télen, a nagy hidegben, milyen jó lesz majd egy kis nyarat csempészni vele a konyhába. Szóval eszembe jutott, hogy még nem is csináltam pestot, pedig itt ez a hatalmas bokor. Tripla adagot készítettem, mert ha már "szüret", akkor az legyen igazi. Így én készítéskor először az olívaolajat tettem bele, majd elosztottam, és csak egy adagba tettem sajtot, amit ma meg is fogunk enni. A maradék kettő megy a hűtőbe így -sajt nélkül-, akár egy hétig is eláll (ha hamarabb el nem fogy). Csak felhasználás előtt tesszük majd bele a sajtot. A nagyobb levelekről leszedtem a levélnyelet, mert túl masszívak voltak. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/