Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-marcipános kifli

Mandulás-marcipános kifli
Mandulás-marcipános kifli
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marcipán a karácsony, az adventi időszak elmaradhatatlan édessége.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Marcipánt darabokra széttépjük, mandula, citromlé, tojássárgája, fahéj, porcukor hozzáadásával jól összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, egy evőkanál tejet adhatunk hozzá.
  2. A masszából két egyforma rudat sodrunk, és 24 részre osztjuk. 5 cm nagyságú kifliket formázunk.
  3. Tojásfehérjét a vízzel összekeverjük, és egy ecset segítségével bekenjük a kifliket vele.
  4. A mandulapehelyben megforgatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük őket. Tipp: Ha a mandulapehelyben egyszer-kétszer belemarkolunk, akkor kisebb darabokra törik, így jobban rátapad a kiflikre.
  5. 200 fokon kb. 12 percig sütjük. Utána teljesen kihűtjük.
  6. Miután kihűlt, a csokit fölolvasztjuk, és a kiflik végeit belemártjuk. Jó étvágyat kívánok.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 018
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipánkifli, mandulakifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

779
marcipán 200 g
mandula 100 g
citromlé 1 ek
tojássárgája 1 db
fahéj 0.5 kávéskanál
porcukor 100 g
tojásfehérje 1 db
víz 1 ek
mandulapehely 100 g
tejcsokoládé 100 g