Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás kagyló

Mandulás kagyló
Mandulás kagyló
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a férjem sógornője szokta készíteni - elég ritkán. A férjem nagyon szereti, ezért elkértem a receptet. Hosszas keresgélés után sikerült formát vennem, így most elkészítettem - állítólag egész jó lett :) Én ugyan nem szeretem a mandulaíz miatt, de rajtam kívül mindenki szívesen fogyasztja.
Még annyit a recepthez, hogy nekem a krém 1/3-a megmaradt, a máznak viszont több, mint fele, ezért érdemes vagy arányosan kevesebbet készíteni belőle, vagy be kell kalkulálni a hétvégi sütéshez még valami sütit, amihez felhasználhatóak a megmaradt anyagok. Nem biztos, hogy ez a tökéletes csokimáz, akinek van bevált, azzal készítse :).
Tálalni lehet egyesével, vagy kettőt összeborítva (így kevesebb helyet foglal a hűtőben).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat a fenti sorrendben összedolgozzuk. (Én a lisztet szitálni szoktam.)
  2. A tésztát kagylóformába (mandulaformába) nyomkodjuk szép véknyan úgy, hogy kis mélyedés legyen benne a forma teljes hosszában, hogy férjen bele krém a töltéskor.
  3. A formákat sütőlemezre rendezzük, majd 160-180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A formából kiszedve kihűtjük a "kagylóalapot".
  4. A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrű krémmé turmixoljuk. A margarint a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a kihűtött krémet, mandulalikőrrel (aromával) ízesítjük.
  5. A kihűlt tésztára simítunk a krémből és tálcára rendezzük egymás mellé, majd a gőz fölött felolvasztott mázzal lecsorgatjuk.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 403
elküldve: 2
receptkönyvben: 170
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

bibi

Mióta szakács: 2009.10.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulás aprósüti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibi
bibi / bibi Mon, 2011-02-28 19:33

Szia
Nagyon régen sütöttem már ezt. 30 formám van, és talán 3 x pakolom meg a tepsit a formákkal egy sütés alkalmával.

ariel76
ariel76 / ariel76 Mon, 2011-02-28 09:44

Szia

A formából hány darab kell? És hány tepsivel lesz ebből az adagból?

Szia ariel76

bibi
bibi / bibi Tue, 2010-11-16 23:31

szia. elég kemény a tésztája - olyan "formába való", szerintem muffinformába nem lesz jó :(
de próba cseresznye :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-06-11 21:25

Jól néz ki és a recept alapján finom is lehet. A gond a forma, elég sok sütit próbáltam, de sokszor a nehézség a forma megvétele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 21:00

sziasztok. mit szoltok, nem lehetne esetleg muffinformaba tenni? regota keresem ezt a receptet, egy oreg ismerosunk csinalta, (a titkot magaval vitte...) es en kicsi koromban bilitesztanak neveztem...:P szoval ez nagy orom most nekem, hogy megtalaltam. koszi. en kiprobalom muffiosan....meglatjuk...

864
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 20 dkg
margarin 18 dkg
rum 1 teáskanál
tej 2 ek
tojás 5 db
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 5 dkg
amarettó 1 teáskanál
cukor 7 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 2 ek
margarin 4 dkg