r
Nosalty Logó

Mandulamag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ivett1
Mandulamag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 837 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 405 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 837 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    437.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4241.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.5 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 6701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 405 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és vékonyan a formákba nyomkodjuk.
  2. Sütőben kisütjük a kis "magocskákat".
  3. A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük.
  4. Amíg a tejes krém hűl, addig a vajat vagy a margarint a porcukrral habosra keverjük; majd hozzádolgozzuk a mandula aromát.
  5. A kétféle krémet összekeverjük, és megtöltjük vele a kihűlt "magocskákat". (Egy "magocskába" krémet halmozunk a másikat pedig rányomjuk).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 91047
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Ajánló

Könnyű, de időigényes nyalánkság. Szerintem a krémből másfél adag kell. Nekem legalábbis megmaradt néhány "magocska" töltetlenül. Frissen is finom, de másnap az igazi, ha már puhult egy kicsit. Az aroma helyett esetleg mandula likőrrel is eltudnám képzelni. Majd legközelebb.

Receptkategóriák

Mandulamag
ivett1 3 recept

Kislány koromban a nagymamám sokat készített ilyen sütit. Ez volt az egyik kedvencem. Akkoriban még a lakodalmakban is szolgáltak fel ilyen süteményt. (Mindig kiettem az egészet a tányérról). Majd egyszer csak eltűnt a színről a mandulamag. Mígnem a napokban megtaláltam a receptet, és megsütöttem gyerekkorom egyik kedvencét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.