Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegfűszeges kourabiedes

Szegfűszeges kourabiedes
Szegfűszeges kourabiedes
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom görög karácsonyi aprósütemény.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a végén pedig az ouzót és a sót.
  2. Rászitáljuk a lisztet, rászórjuk a mandulát és sima tésztává gyúrjuk. Alufóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztából dió nagyságú darabokat letépkedünk, és lisztezett kézzel oválisra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, minden aprósütemeny közepébe egy-egy szegfűszeget szúrunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 15-20 perc alatt világosra sütjük.
  5. A még forró aprósüteményeket megkenjük a rózsavízzel és megszórjuk a porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 920
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

teasütemény, karácsonyi fűszeres keksz, vajas keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

370
vaj 200 g
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
likőr 1 ek
1 csipet
finomliszt 375 g
mandula 125 g
szegfűszeg 40 db
rózsavíz 5 ek
porcukor 4 ek