Nosalty Logó

Mandulás keksz Kat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kat
Mandulás keksz Kat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1121 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 4479 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1121 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3860.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 4479 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 486 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tönkölyliszet az őrölt mandulával, a nyírfacukorral és az édesítővel egy tálban összekeverjük.
  3. A hideg vajat felkockázzuk, és összedolgozzuk a fenti keverékkel, ehhez valami eszközt használjunk, mert a kéz melege felmelegíti a vajat (szenvedés!).
  4. Még az aromákat is egyenletesen eloszlatjuk a tésztában.
  5. Evőkanálnyi masszából gombócot csinálunk, amelyet kilapítunk a tepsiben egy ujjnyi vékonyra - körülbelül 20 db lesz belőle.
  6. A tetejébe mandulaforgácsot nyomkodunk.
  7. 20 percre betesszük sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4413
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Ajánló

Inzulinrezisztenciásoknak és cukorbetegeknek.

Receptkategóriák

Ez egy hagyományos keksz recept diétás verziója. A fele liszt mandulával helyettesítve (a diófélék közül ennek van legkisebb szénhidráttartalma (7g/100g)), a lisztnek is tönkölybúza lisztje, a cukor helyett nyírfacukrot és édesítőt használok, aki nagyon akarja, a nyírfacukrot is kihagyhatja, csak édesítővel is lehet készíteni. Az eredmény 20 db nagyon finom, omlós darabonként 8 g lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó keksz. Sajnos zöld mandulaaromám volt, ami nem mutat jól a kekszben, jobb ha színtelent használunk!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek