Nosalty Logó

Karamellás-banános pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Karamellás-banános pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Összesen 909 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Összesen 3637 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Összesen 335 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 909 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2014 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 3637 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Elkészítés

A sütialaphoz

  1. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk.
  2. Az így kapott masszát papírral kibélelt piteformába nyomkodjuk.
  3. Ezután jön a vaksütés: a kekszes rétegre újabb sütőpapírt teszünk, akkorát, ami a peremét is befedi, majd megtöltjük rizzsel vagy száraz babbal, 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percet sütjük.
  4. Miután lejárt a sütési idő, a sütőpapírt a rizzsel/babbal együtt eltávolítjuk, és megvárjuk, míg kihűl az alap.
  5. Ha már kihűlt a kekszes alap, elkészítjük a karamellt: a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet, és közepes lángon addig forraljuk, míg sűrű, aranybarna színű lesz.
  6. A banánokat felkarikázzuk, és a kekszes rétegen egyenlően elrendezzük.
  7. A banán karikákra ráöntjük a meleg karamellt, és elsimítjuk rajta (gyorsan kell vele dolgozni, mert ahogy hűl, szilárdul és nem lehet majd szépen elsimítani). Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  8. Ha a karamell már teljesen kihűlt, a hideg tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  9. Kidíszítjük vele a pite tetejét (vagy egyszerűen rá is simíthatjuk).
  10. Legalább 6 órára (de jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  11. Tálaláskor megszórjuk kakaóval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10983
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Ajánló

További képek az elkészítéshez a blogomon.

Receptkategóriák

Ilyenkor télen elég kevés szezonális alapanyagot lehet beszerezni süteményekhez, így elég komoly fejtörést okozott, milyen gyümölcsös sütit lehetne mégis összehozni. Banán általában mindig van ilyenkor, úgyhogy most ez lett az elsődleges hozzávaló. Előre szólok, hogy elég töményre sikerült, de mértékletes süti, amiből egy szelet is bőven elég.:)

Hozzászólások

Kif Lee

:) Banoffee pie-nak hívják a banán és a toffefee összevonásából. Nagyon finom, rengeteget készítettem és ettem is :) Ügyes vagy, gratu :)

vikki

Köszönöm:) Így van, ez a hivatalos neve, viszont azért adtam inkább neki magyar nevet, hogy mindenki tudja, mi is van benne:)

Nacuska

Szia! Elkészítettem, finom lett, viszont a karamelles krém híg maradt. Mit tegyek szerinted? Azt már kitaláltam, hogy 2 réteg banán közé fogom legközelebb betenni, mert én szeretem ha jó banános :) és lehet a tejszínhab helyett csokiréteggel próbálom meg.

vikki

Szia! A karamelles réteg a banán miatt lesz híg, szerintem írtam is, hogy nem lehet sokáig tárolni, pont ezért (ha itt nem, akkor a blogon tuti). Szóval szerintem ne tegyél bele dupla adag banánt, tudom, hogy úgy csak még finomabb lehet, de akkor egészen biztos, hogy folyni fog. Ha viszont már akkor híg volt, mikor rákented, akkor viszont tovább kell f?zni, és s?r?bb lesz.

pussycat

Csak azt kerdeznem meg, hogy miert kell megsutni az alap tesztat, hiszen nincs benne semmi olyan anyag ami nyers. Ez egy egyszeru sutesnelkuli suti lenne, amit csak a hutoben kellene tarolni egy par orat es kesz. Igy, most el van komplikalva es eletleg a kezdok elilyednek tole. Nekem tetszik, de az egyszeruseget nem adom fel. Koszi a receptet, elmentettem.

vikki

Azért kell megsütni, mert így rendesen összeáll az alapja, nem fog szétmorzsolódni. Ha nem sütöd meg, valószín?, hogy kiskanállal kell majd kienni a formából és nem lesznek szép szeletek. Szerintem ett?l még nincs túlkomplikálva, a nehézségi foka így is ugyanaz, ha beteszed a süt?be 15 percre. Persze kipróbálhatod sütés nélkül is, de én inkább a süt?s megoldást ajánlom.

pussycat

Ne haragudj, de azert nem ertek egyet veled, mert ezt az alapot a vaj tartja ossze es annak a hutesre van szuksege, nem a sutesre. Egyebkent ha vegig nezed az osszes keksz alapu sutiket, nem fogsz egyet sem talalni ami sutve lenne. De ha mindenaron meg akarod sutni, akkor sem kell a vaksutest alkalmazni, mert ez nem "short pastry" - ha mar az angol szokasoknal tartunk,- es a vaksutest Magyarorszagon meg soha nem hallottam, csak itt, (Ausztraliaban) pedig a fele eletemet ott eltem meg. En is keszitettem mar nem egyszer ehhez hasonlo sutemenyt es nem kellett kiskanallal enni az alapjat. En mar 50 eve fozok, es nem vitatkozni akarok, csak mivel ezt az oldalt, nagyon sok fiatal, kezdo haziasszony is nezi, ok biztosan az egyszeruseget valasztanak inkabb. Udv. Veronika

Törölt felhasználó

Sziasztok! Mai napom tapasztalata: tényleg jobban összeáll a sütés után! Azt a plusz 15 percet megéri :) (Egyébként a sajttorták esetén is ajánlott az el?sütés)

vikki

Gondoltam, hogy nem kötekedésnek szántad:) Nekem ugyan nincs még 50 évnyi tapasztalatom, de több féle receptet is kipróbáltam már és ez vált be ilyen típúsúaknál, ha el?sütöm, ezért is ajánlom. De van olyan is, amihez én sem szoktam el?sütni, például a trüffeles tortám, az sütés nélkül tökéletes. A vaksütésre azért van szükség, mert a széle "lefolyhat" a hirtelen melegt?l, így viszont megáll, mert ennél a sütinél fontos hogy meglegyen a pereme. Ja még annyi, hogy ha nem szeretnéd sütni, ennél a receptnél akkor szerintem kicsit több vajat tegyél hozzá, hogy ne morzsálódjon nagyon, ahogy összegyúrod, látni fogod mennyit igényel.

pussycat

Abban igazad van, hogy akkor tobb vajat kell beletenni, ugy jobban osszeall. Megegyszer koszi a receptet, mindenkeppen kifogom probalni, es tovabbi jo sutest-fozest. Udv. Veronika

o-szabina-o

szia! megkérdezhetem, hogy hány cm-s formát használtál hozzá? köszönöm

vikki

Szia! Ez kb. 23 cm átmér?j? formában készült.

Törölt felhasználó

Elkészítettem és els? rangú lett! Köszönöm a receptet! :) Annyi módosítást azért elkövettem, hogy egy tubus s?rített tej helyett kett?t tettem a krémbe. Szerintem elbírta.

vikki

Szívesen, örülök, hogy ízlett:)

fortunecookie

Elkészítettem, megkóstoltuk. Biztos vagyok benne, hogy visszatér? vendég lesz a menüsoron. :) Köszi szépen, nagyon finom. :)

vikki

Szívesen, örülök, hogy ízlett!:)

Lamilla

Megcsináltam és nagyon finom lett, hihetetlenül intenzíven érezni a banánt, volt aki megkérdezte hogy van-e benne aroma, mert olyan er?s...hihetetlen. Jó kis torta, könnyen össze lehet dobni, biztosan el fogom máskor is készíteni :-)

vikki

Örülök, hogy ízlett:)

Törölt felhasználó

Szia, Az alapot kész tortalappal is lehet helyettesíteni vagy az már egyenl? egy hazaárulással? :)

Hozzávalók

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek