r
Nosalty Logó

Mandulás almatorta

Vicikó
Mandulás almatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

490
Kalória
7.8g
Fehérje
60.1g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
154.5g
Víz
104.9g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
38.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Összesen 490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Összesen 3914 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    480.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 3914 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Tovább keverjük, és váltakozva hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a darált mandulát, a morzsát, az összevegyített keményítőt a sütőporral, majd a rumot.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztát, egy csak az alján jól kivajazott kerek tortaformába tesszük.
  5. Az almákat megtisztítjuk, és egy magházkiszúróval eltávolítjuk a közepüket.
  6. Egészben hagyva, szépen elrendezve a tésztára csücsültetjük őket.
  7. Megszórjuk a mazsolával és a durvára vágott mandulával.
  8. A sütőben, ha van lehetőségünk, alulra a 2. sínre tegyük, és aranybarnára sütjük.
  9. Ha kész, 2 ek cukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Az egyik kedvenc német szakácskönyvemből van ennek a sütinek a receptje.  Ez is egy egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozó süti. A legfinomabb langyosan.... A puha almák, a könnyű tésztája, az itt-ott ropogós manduladarabkák a tetején......Hmmmm  

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...