Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulalisztes almás pite

Mandulalisztes almás pite
Mandulalisztes almás pite
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy zabos pitét alakítottam át gluténmentesre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulalisztet összekeverjük a sütőporral. A felét beleszórjuk a kiolajozott tepsibe.
  2. Az almát lereszeljük, és fahéjjal ízesítjük. Ezután rátesszük az első réteg lisztre, és utána a maradék liszttel betakarjuk.
  3. A tojást, a tejet és a joghurtot összekeverjük, és a pite tetejére öntjük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 13 996
elküldve: 8
receptkönyvben: 164
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sjöborre

Mióta szakács: 2012.12.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukormentes almás pite, almás lepény gluténmentesen, extra gyors almás süti

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2B
2B Wed, 2018-02-07 07:31

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Köszönöm.
Változtatási javaslatok: raktam egy kis kokuszzsirt a tésztába. Nagyon jó lett tőle. Szerintem 150 fokon elég sütni. 180 fokon nagyon pirult a teteje. Valóban nem lett elég édes, javaslom az almát mézzel meglocsolni, illetve tálalásnál igény szerint kis mézet csurgatni rá. Kipróbáltuk forrón egy kis vanília fagyival. Úgy is király.

Karulino
Karulino / Karulino Tue, 2013-01-15 10:16

Elkészítettem, de nekem az alsó réteg liszt nem szivott fel nedvességet, igy por alakban kapirgáltam le a süti aljáról. Nem kellett volna alá egy kis vaj, mint a lusta rétesnél? És bár az alma elég édes volt natúr, nekem a végeredmény elég íztelen lett, így szerintem egy kis édesítő/stevia/xilit, ne adj Isten cukor kéne a töltelékbe.

Tengerisün
Sjöborre / Tengerisün Tue, 2013-01-15 11:05

Még ,ami eszembe jutott, hogy én nagyon sok fahéjat rakok bele és annak is édeskés az íze. A fahéj nagy kedvencem , ezért minden mennyiségben. :)

Tengerisün
Sjöborre / Tengerisün Tue, 2013-01-15 11:02

És azt írtam, hogy kiolajozott tepsibe kell szórni, nekem az olaj elég volt nem lett porszerű. Én nagyon nem vagyok édes szájú, ha valakinek jobban ízlik úgy ha rak bele édesítőt, akkor nyugodtan tehet. Sajnálom, hogy nem sikerült jól. :(

Karulino
Karulino / Karulino Fri, 2013-01-11 12:39

A paleos tapasztalataim alapján a maglisztek, így a mandulaliszt is olajtalanított mandulaőrlemény, azaz szárazabb, és így több zsíradék kell bele. Igaz, itt az alma is leveses és van egyéb más folyadék is, csak a tisztán látás kedvéért szerettem volna tudni. Van is itthon mandula lisztem, így lehet, hogy a hétvégén elkészítem. Köszönöm

Karulino
Karulino / Karulino Fri, 2013-01-11 12:29

Ez igazán jól hangzik, gyorsan el is készül. Olyasmi, mint a lusta asszony rétese. Tuti el fogom készíteni és referálok. Ugye mandulaliszt és nem őrölt mandula kell bele???

Tengerisün
Sjöborre / Tengerisün Thu, 2013-01-10 13:13

Nincs. Annyira édes, mint az alma, amit beleteszel. A fahéj is édesít rajta. Így is elég édes nekem, nagyon finom, nincs szükség hozzá cukorra.

422
mandulaliszt 30 dkg
sütőpor 12 g
tojás 2 db
joghurt 2 dl
tej 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
alma 90 dkg
mogyoróolaj 1 teáskanál