r
Nosalty Logó

Őszibarackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Őszibarackos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Összesen 417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Összesen 5009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    272.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3731.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1519 micro
  • β-crypt
    366 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 5009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd pár kanalanként a darált diót.
  4. Vajazott, lisztezett formába öntjük. Forró sütőbe tesszük, és takarékon megsütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni.
  6. A tortaforma karimáját letöröljük és sütőpapír csíkot helyezünk a karima belsejébe.
  7. A diós piskótát rummal meglocsoljuk. A krémet melegen a piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.
  8. A tejszínhabot a tetejére kenjük, majd arra reszeljük a csokoládét.
  9. A krém elkészítése:
  10. Az őszibarackot falatnyi darabokra vágjuk.
  11. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Kevés hideg őszibaracklevet adunk hozzá.
  12. A többi őszibaracklevet felforraljuk és állandó keverés közben hozzáadjuk a cukorral és őszilével kevert pudingport.
  13. Pár percig keverjük, majd hozzákeverjük a darabolt őszibarackot is.
  14. Melegen a piskótára öntjük, elsimítjuk.
  15. A tejszínhab elkészítése:
  16. A cukorral kemény habot verünk a tejszínből.
  17. Hozzáadjuk a habfixet és a rumot.
  18. A kihűlt krémre simítjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 74455
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 06.

Ajánló

Friss barackkal még jobb lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos torta
Harmathy Ildikó 313 recept

Katától, körmeim ápolójától hallottam a receptet éppen anyukám szülinapján. A recept amolyan 'nőklapjás' volt: piskótalap, arra őszibarackkal kevert puding, arra krémlikőrben áztatott háztartási keksz, arra csokibevonó. Az őszibarackkal súlyosbított puding jól hangzott, kicsit áttupíroztam az egészet és elkészítettem anyukámnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...