Őszibarackos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
24 kcal
-
83g gyümölcslé38 kcal
-
43 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10 kcal
A tejszínhabhoz
-
21g habtejszín61 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
1g rum3 kcal
A tetejére
-
3g étcsokoládé14 kcal
Összesen
417
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
240g dió1570 kcal
-
16g rum37 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
400g őszibarack konzerv288 kcal
-
1000g gyümölcslé460 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
A tejszínhabhoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
16g rum37 kcal
A tetejére
-
30g étcsokoládé164 kcal
Összesen
5009
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
12.6g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
9.1g dió60 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
15.2g őszibarack konzerv11 kcal
-
38.1g gyümölcslé18 kcal
-
5.1g vaníliás pudingpor20 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
A tejszínhabhoz
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0.6g rum1 kcal
A tetejére
-
1.1g étcsokoládé6 kcal
Összesen
191
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 135.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
417
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 272.9 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 122 g
-
Koleszterin 1360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3731.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 1757 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575.5 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1627.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1289 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 1023 mg
-
Retinol - A vitamin: 1150 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1519 micro
-
β-crypt 366 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1784 micro
Összesen
5009
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek rum
-
10 csepp citromlé
A krémhez
-
40 dkg őszibarack konzerv
-
6 ek cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
A tejszínhabhoz
-
2.5 dl habtejszín
-
2 ek cukor
-
2 csomag habfixáló
-
2 ek rum
A tetejére
-
3 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk.
- Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd pár kanalanként a darált diót.
- Vajazott, lisztezett formába öntjük. Forró sütőbe tesszük, és takarékon megsütjük.
- A formában hagyjuk kihűlni.
- A tortaforma karimáját letöröljük és sütőpapír csíkot helyezünk a karima belsejébe.
- A diós piskótát rummal meglocsoljuk. A krémet melegen a piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.
- A tejszínhabot a tetejére kenjük, majd arra reszeljük a csokoládét.
- A krém elkészítése:
- Az őszibarackot falatnyi darabokra vágjuk.
- A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Kevés hideg őszibaracklevet adunk hozzá.
- A többi őszibaracklevet felforraljuk és állandó keverés közben hozzáadjuk a cukorral és őszilével kevert pudingport.
- Pár percig keverjük, majd hozzákeverjük a darabolt őszibarackot is.
- Melegen a piskótára öntjük, elsimítjuk.
- A tejszínhab elkészítése:
- A cukorral kemény habot verünk a tejszínből.
- Hozzáadjuk a habfixet és a rumot.
- A kihűlt krémre simítjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 414
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 74455
- Feltöltés dátuma: 2009. február 06.
Ajánló
Friss barackkal még jobb lesz!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Katától, körmeim ápolójától hallottam a receptet éppen anyukám szülinapján. A recept amolyan 'nőklapjás' volt: piskótalap, arra őszibarackkal kevert puding, arra krémlikőrben áztatott háztartási keksz, arra csokibevonó. Az őszibarackkal súlyosbított puding jól hangzott, kicsit áttupíroztam az egészet és elkészítettem anyukámnak.