r
Nosalty Logó

Mandulakrém Vircsikétől

Vircsike
Mandulakrém Vircsikétől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

587
Kalória
20g
Fehérje
72.6g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
39.2g
Víz
180g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
61.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 587 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3590.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.5 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 2347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A mandulát forrázzuk le, tisztítsuk meg a barna héjától, szárítsuk fel, és daráljuk le. A kapott mandulalisztet 1/2 liter tejjel és 10 dkg cukorral főzzük puhára.
  2. A finomlisztet keverjük el a maradék (1/2 l) tejjel, a tojások sárgájával, öntsük hozzá a mandulás tejet, majd főzzük sűrűre.
  3. A tűzről levéve keverjük bele a maradék 10 dkg cukorral felvert tojások habját.
  4. Töltsük üvegedényekbe, díszítsük, és akár már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

A story nagyon egyszerű: kezembe akadt Horváth Ilona szakácskönyve, nézelődtem a címek közt, megtaláltam, és elkészítettem. Tetszett mindenkinek, szóval nem volt rossz ötlet. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek