r
Nosalty Logó

Málnatorta Henike93 konyhájából

NS
Málnatorta Henike93 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

943
Kalória
18.2g
Fehérje
118.1g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
182g
Víz
270.1g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
69.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7297.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    2308 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    1992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    708.5 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1092 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    1422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3288 micro
Összesen 5661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A 9 tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval.
  2. Másik edényben a sárgáját 7 evőkanál cukorral felverjük, ameddig nem fehéredik, ezután vaníliás cukorral és 1 evőkanál vízzel simára keverjük.
  3. Egy edénybe szitálunk 10 púpozott evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport.
  4. Ehhez hozzáadjuk a tojássárgáját, jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a fehérjét is, finoman belekeverjük, úgy, hogy a fehérje ne nagyon törjön össze.
  5. A tortaformát kivajazzuk, majd lisztezzük, ebbe beleöntjük a piskótát. Majd megsütjük tűpróbáig.
  6. Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk. Fontos, hogy kihűljön a piskóta és csak azután tegyük rá a krémet, mert, ha melegen rakjuk rá, elolvad!

Krémhez

  1. Megfőzzük a 2 csomag pudingot 8 dl tejjel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Megvárjuk, még teljesen kihűl.
  2. A margarint és porcukrot kikeverjük. Majd a kihült pudinggal és a málnával összekeverjük (robotgéppel a legjobb).
  3. A krém egy részét a piskóták közé rakjuk, a többit a tetejére és az oldalára.

Tetejére

  1. Málnával és egyéb más gyümölccsel díszítjük.
  2. Megfőzzük a tortazselét, és amikor kezd hűlni, akkor a tetejére öntjük szépen lassan.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a legfinomabb torta. Nem túl édes, nem cukros-vaj ízű. Tökéletes torta.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek