Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd mandulás pohárkrém

Svéd mandulás pohárkrém
Svéd mandulás pohárkrém
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svéd mandulatortát akartam sütni a vadonatúj, négyzet alakú kapcsos tortaformámban, én balgatag...

A sütőpapírt azonban csak darabokban hagyta el a tészta, itt álltam a közben félkész krémmel, és ezt találtam ki kármentésnek. Beletördeltem a poharakba, rétegeztem a krémmel, amit vaj helyett mascarponéval kevertem el... És mindenkinek ízlett.

De azért azt hiszem, a tortával is megpróbálkozom még, ha ezt a kudarcot kihevertem... :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a barna cukrot, és fakanállal belekeverjük a darált mandulát.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük, aztán vagy lesz belőle valami tortalap-féle, vagy nem. (Igazából én két lapban próbáltam kisütni, de tört és szakadt mindkettő.)

Krém

  1. A tojássárgákat a tejszínnel, vanília aromával és a cukorral elkeverjük, és lassú tűzön besűrítjük. Kevergetve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét.
  2. A balsikerű tésztát a krémmel rétegezve váltakozva lerakjuk (2-2 réteg legyen), majd a tetejét megszórjuk pirított mandulaszeletekkel.
  3. Behűtve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 708
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás pohárkrém, mascarponés-mandulás pohárkrém, pohárkrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2013-12-31 17:50

Kedves Éva! Dehogyis ment! Mindig benne van a pakliban, hogy valami nem sikerül! Ez nekem nem veszi el a kedvemet!! Egyébként ez egy barna színű gusztustalan sütőpapír volt, és mégis..... De sütök tovább rendületlenül!

pinkerteva
pinkerteva Tue, 2013-12-31 15:01

Kedves "Tomatotree"! Remélem nem ment el a kedved a finomságok gyártásától! A nálunk kapható "sütőpapír", ami szép fehér színű, még a zsemlyét sem engedi el. Én egy kevés zsírral lökök ki vele. A barna színű sütőpapír - nekem -gusztustalan, de legalább elengedi a süteményt . . .

744
mandula 25 dkg
tojásfehérje 4 db
barna cukor 15 dkg
tojássárgája 4 db
habtejszín 2 dl
cukor 5 dkg
mascarpone 25 dkg
mandula 5 dkg