Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperzselés pudingkehely

Eperzselés pudingkehely
Eperzselés pudingkehely
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégek jelentkeztek be, akikre nem számítottam. Egy egyszerű nyalánkságnak nagyon megfelelt.

hozzávalók / 4 adag

Az eperzseléhez

A pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret kis kockára felvágjuk, vagy villával összenyomkodjuk.
  2. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük 3 dl vízzel és kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Az előkészített eperre öntjük, összekeverjük és kelyhekbe elosztjuk.
  3. Hűtőbe tesszük, míg teljesen megdermed.
  4. A pudingot a tejjel kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és utána a pudinghoz keverjük.
  5. A lehűlt zselére kanalazzuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 141
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-epres puding, vaníliás puding eperzselével, tejszínes-vanília puding eperzselével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

454
eper 40 dkg
tortazselé 1 csomag
víz 3 dl
cukor 4 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 5 dl
habtejszín 3 dl