r
Nosalty Logó

Málnás-meggyes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-meggyes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 1331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 1331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A gyümölcstorta formát kivajazzuk, majd selyempapírral kibéleljük. A széleit körben levágjuk, hogy ne legyen sokkal magasabb, mint a formánk, mert akkor sütés közben megég.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzákanalazzuk a cukrot, és kézi mixerrel, 3-as fokozaton kemény habbá verjük. Ezután 1-es fokozaton egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, végül egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport.
  3. A tésztát a tortaformába töltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 10 percig magasabb hőfokon (kb. 200-220 fok) sütjük, majd letesszük takarékra (kb. 180-160 fok) és további 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Hűlni hagyjuk.
  4. Amíg a piskótánk sül, a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, és elkészítjük a vaníliás pudingot.
  5. Miután a pudingot többször is átkeverve langyosra hűtöttük, a felét rákanalazzuk a kész piskótánkra, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Ezután tetszőleges elrendezésben mehetnek rá a gyümölcsök, majd a tetejüket megszórjuk a vaníliás cukorral.
  6. A színtelen tortazselét 1,5 dl vízzel és 1,5 dl meggylével a tasak leírása szerint elkészítjük. (Ha friss meggy kerül a tortára, és nincs ennyi meggylevünk, akkor használhatunk piros tortazselét is.) Amikor már langyos a zselénk, akkor kanalazzuk a torta tetejére, hogy leszivárogva ne áztassa el az egész piskótát, hanem egyből megdermedjen a tetején.
  7. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 348
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 69474
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 01.

Ajánló

Én nagyon régóta minden gyümölcstortát valamilyen pudinggal megkenve készítek, szerintem sokkal finomabb, mint a sima vajas kenés, vagy amikor egyből a piskótára kerül rá a gyümölcs. A pudingokat és a gyümölcsöket is számtalan kombinációban lehet variálni, így biztos, hogy sosem fogjuk megunni.... A tetejére tálaláskor és szeleteléskor tejszínhabot is nyomhatunk. Miután elkészülünk a tortával, meg fog maradni egy fél adag kész pudingunk. Mivel macerás a pudingos tasak tartalmát pontosan elfelezni, hogy csak annyit készítsünk el belőle, amennyi a tortára kell, ezért én mindig az egészet megfőzöm. A másik rész legtöbbször már másnap egy újabb gyümölcstortára kerül, de ha mégsem, akkor pohárba töltve beteszem a hűtőbe. Mindig akad jelentkező rá, aki elfogyassza. ;)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk minden évben az eperszezonnal együtt kezdődik a gyümölcstorta-szezon is, alig-alig van hétvége egy vagy két gyümölcstorta nélkül. Mivel az eper idén már elfogyott, a következő gyümölcsök jönnek a sorban: meggy, málna, aztán az egres, ribizli, majd a barack, és utána az elmaradhatatlan őszi gyümölcsök, a szőlő, körte, alma. Télen pedig előkerülnek a déligyümölcsös változatok....  szóval gyümölcstortából sosem elég.  :)  

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...