Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prímáskocka

Prímáskocka
Prímáskocka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régebbi recept. Még kislány koromban sütöttük meg néhányszor a húgommal. Egy újságból származik, sajna nem emlékszem melyikből. A lényeg, hogy a jó dolgokat mindig kimásoltam egy füzetbe, hogy biztosan jó lesz majd valamikor. És íme előkerült! :) A krémhez a csokit még olvasztva nem próbáltam soha, szerintem reszelve jobban mutat. Talán az egyik legmacerásabb volt a csoki reszelése, de mivel van egy drága párom, így őt kértem meg rá. Édes volt, és persze nyakig csokis lett!!! De a süti így az ő érdeme is. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

ajánlat

Akik a csokit szeretik!!! A sok reszelt csoki dominánsan érezhető benne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csokoládés piskótalapot készítünk: a tojássárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük, a tojások fehérjét a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a kakaóporral egybeszitáljuk, a tojások sárgájához először a kemény habot tesszük, majd a kakaóporos liszttel óvatosan egyneműsítjük.
  3. Ezután előmelegített sütőben 2 cm vastag lapot sütünk belőle. (Nekem még régebbi sütőm van, előmelegítve 10 perc alatt készre sült.)
  4. A sütőből kivéve lelisztezzük a felületét, és hűtjük.
  5. A lapot kihűlés után megfelezzük, és késsel körbeszélezzük. (Én csak megfeleztem.) A felső lapot megfordítjuk, majd olvasztott csokoládéval áthúzzuk, bevonjuk. (ez lesz a teteje).
  6. Dermedés után 6*6 cm-es négyzetekre vágjuk (nekem téglalapokra sikeredtek). 
  7. A krémhez robotgéppel verjük fel a tejszínt, közben belekeverve a porcukrot, a reszelt csokit és az oldott zselatint. Keményre verjük.
  8. Az alsó piskótalapot visszatesszük a tepsibe, és erre kerül a csokoládés tejszínhabkrém. Ezután jönnek rá a csokoládés négyzetek, így könnyű lesz felszeletelni a prímáskockát.
  9. Tetejét tetszés szerint lehet díszíteni! :) Pár órát hűtőben pihentetjük tálalás előtt. (Én este készítettem, és így egy éjszaka volt hűtőben.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 156
elküldve: 14
receptkönyvben: 383
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mettácska

Mióta szakács: 2012.05.18.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes kocka, csokis szelet, tejszínes krémes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

615
tojás 4 db
finomliszt 8 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
cukor 8 dkg
növényi habtejszín 4 dl
porcukor 5 dkg
zselatin 2 dkg
étcsokoládé 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cseresznye 15 dkg
eper 15 dkg