r
Nosalty Logó

Gesztenyepürés francia macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditsindania
Gesztenyepürés francia macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 151 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 1814 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 273 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 151 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1814 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 273 Kcal

Elkészítés

Macaron

  1. Szitáljuk le egy tálba a mandulalisztet, a kávét, a kakaót, a szerecsendiót és a porcukrot. Tegyük félre.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozzá a cukor 1/3-át, majd folyamatosan a többit. Keverjük, amíg szép, egyenletes, kemény habot nem kapunk.
  3. Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal, a falától kezdve a középre haladva. Addig keverjük, amíg egy láva állagú tésztát kapunk. Nagyon fontos!
  4. Szedjük át egy sima végű nyomózsákba.
  5. Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyett kihagyva.
  6. Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
  7. Tegyük félre 15-30 percre száradni. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a szeléhez, és száraz marad, akkor jó.
  8. Süssük előmelegített sütőben 13 percig.
  9. Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral együtt húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk egy lezárt műanyagedényben.

Krém

  1. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel és szerecsendióval. Tegyük fel alacsony tűzön folyamatosan kevergetve kézi habverővel. Mikor pudingszerű állagot kapunk, vegyük le a tűzről.
  2. Keverjük hozzá apránként a vajat, majd a gesztenyemasszát. Ha kihűlt, egy keveset visszatehetjük a tűzre, de csak addig, míg az egészet simára keverjük.
  3. Lezárható edénybe tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
  4. Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik felét töltsük meg a krémmel nyomózsákkal. Óvatosan nyomjuk össze őket.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6477
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 02.

Ajánló

Sütés előtt díszíthetjük a macaronokat színes cukorral. Ha szükséges, a tojásfehérjehabba tehetünk 1-2 csepp barna ételszínezéket.

Receptkategóriák

Gesztenyepürés francia macaron
Juditsindania 6 recept

Szilveszter legnagyobb kedvence volt. Valami különleges! Külföldön élő magyaroknak különösen ajánlom! ;-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek