r
Nosalty Logó

Gesztenyepürés francia macaron

Juditsindania
Gesztenyepürés francia macaron
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

151
Kalória
5.3g
Fehérje
20.4g
Szénhidrát
5.6g
Zsír
14.6g
Víz
62.6g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 1814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.5 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Macaron

  1. Szitáljuk le egy tálba a mandulalisztet, a kávét, a kakaót, a szerecsendiót és a porcukrot. Tegyük félre.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozzá a cukor 1/3-át, majd folyamatosan a többit. Keverjük, amíg szép, egyenletes, kemény habot nem kapunk.
  3. Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal, a falától kezdve a középre haladva. Addig keverjük, amíg egy láva állagú tésztát kapunk. Nagyon fontos!
  4. Szedjük át egy sima végű nyomózsákba.
  5. Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyett kihagyva.
  6. Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
  7. Tegyük félre 15-30 percre száradni. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a szeléhez, és száraz marad, akkor jó.
  8. Süssük előmelegített sütőben 13 percig.
  9. Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral együtt húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk egy lezárt műanyagedényben.

Krém

  1. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel és szerecsendióval. Tegyük fel alacsony tűzön folyamatosan kevergetve kézi habverővel. Mikor pudingszerű állagot kapunk, vegyük le a tűzről.
  2. Keverjük hozzá apránként a vajat, majd a gesztenyemasszát. Ha kihűlt, egy keveset visszatehetjük a tűzre, de csak addig, míg az egészet simára keverjük.
  3. Lezárható edénybe tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
  4. Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik felét töltsük meg a krémmel nyomózsákkal. Óvatosan nyomjuk össze őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 13 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szilveszter legnagyobb kedvence volt. Valami különleges! Külföldön élő magyaroknak különösen ajánlom! ;-)

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Néró teasütemény

Egy nagyon közkedvelt és hagyományos teasüteményt készítettünk: Nérót, méghozzá vaníliás és csokis változatban, finom házi baracklekvárral és csokoládéval lecsorgatva. Isteni ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...