r
Nosalty Logó

Málnás és csokis fánkok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gegabriella
Málnás és csokis fánkok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3061.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    966 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk a meleg vízben. A tojást a cukorral felhabosítjuk a kézi mixer vagy robotgép habosító fejével, majd hozzáadjuk a puha margarint, a langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
  2. Ezután a lisztet a csipet sóval elkezdjük hozzáadagolni a folyékony hozzávalókhoz, közben a robotgépben a fejet kicseréljük, és dagasztáshoz már a dagasztó fejet használjuk. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, akkor jó állagú, ha már nem ragacsos a tésztánk, de legyen egy kicsit "nyúlós".
  3. Jó alaposan kidagasztjuk a tésztát (kb. 10 perc), akkor jó ha már elválik a tál falától. Kb. 40-50 percre letakarva tegyük félre, hagyjuk duplájára kelni.
  4. A megkelt tésztát gyúrjuk át, és lisztezett felületen nyújtsuk ki 1,5 cm vastagra. 8 cm kiszúróval (vagy pohárral), és 2 cm átmérőjű kiszúróval (habzsák kinyomófej gyűrűjét használtam) szaggassuk ki a fánkokat, és pihentessük őket további 15-20 percig.
  5. Egy nagyobb lábasban melegítsünk fel olajat, és közepes lángon süssük aranybarnára a fánkok minkét oldalát kb. 1,5-1,5 perc alatt (egyszerre ne tegyünk bele sokat!, én hármasával sütöttem ki őket). A középről kiszúrt kis korongokat is kisüthetjük minifánk golyóknak!
  6. A fánkokat hagyjuk kihűlni, mielőtt belemártjuk a cukormázba! Cukormáz: a málnát leturmixoljuk, átszűrjük (magok miatt), és a porcukorral elkeverve sűrű cukormázat készítünk belőle. A porcukrot folyamatosan adagoljuk, míg a kívánt állagot el nem érjük! Akkor jó, ha egy picit még folyik, de elég sűrű ahhoz, hogy megmaradjon a fánk tetején!
  7. A csokoládét megolvasztjuk, és a fánkok másik felét belemártjuk. Szórócukorral díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1200
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás és csokis fánkok
Gegabriella 8 recept

Egy amerikai receptes oldalon találtam a fánk alapreceptet, és mivel a gyerekeim nagyon szeretik cukros fánkot, így a kislányomnak pink színben készült málnás cukormázzal, a kisfiamnak pedig csokival :)

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek