Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szentjánoskenyeres fánkocskák

Szentjánoskenyeres fánkocskák
Szentjánoskenyeres fánkocskák
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam a receptet, már többször készítettem, imádjuk.

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel annyira keverjük csak, hogy összeálljon, ne legyen túl habos.
  2. Hozzákeverünk pár ek lisztet, a szentjánoskenyérmag lisztet, sütőport, olajat, joghurtot, majd a maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá, és gyúrjunk tésztát (se túl lágy, se túl kemény ne legyen).
  3. Pihentessük 30 percet, majd liszttel meghintett gyúródeszkán nyújtsuk ki, és pohárral vagy kiszúró formával kiszaggatjuk, a közepén is egy kisebb kiszúróval kivágjuk.
  4. Olajban kisütjük, majd porcukorral megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 507
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szentjánoskenyérmag lisztes fánk, joghurtos fánk, fánk szentjánoskenyérmag liszttel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

844
szentjánoskenyérmag liszt 5 dkg
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
joghurt 1 dl
napraforgó olaj 2 ek