r
Nosalty Logó

Málnamázas piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Málnamázas piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 1457 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 236 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 1457 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tojáshabba egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Egy gyümölcstortaformát kikenünk margarinnal, majd zsemlemorzsát hintünk bele, és elrázogatjuk úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson (a felesleget kiszórjuk).
  6. A tésztát beleöntjük a formába, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Míg a piskótánk sül, elkészítjük a málnamázat. A málnát, ami lehet friss vagy fagyasztott is (ha fagyasztottat használunk, nekem ilyen volt most itthon, akkor kiolvasztjuk), sűrű szövésű szitán átpaszírozzuk. Így csak a gyümölcslé és a gyümölcshús kerül majd a mázba. Ebből a mennyiségből nekem 0,5 dl "málnalé" lett.
  8. Az átpaszírozott málnaléhez hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként beledolgozzuk a porcukrot. A lényeg, hogy szép fényes és homogén legyen a máz.
  9. A tésztát egy tálra borítjuk, kicsit hűlni hagyjuk (langyosra), majd ráöntjük a málnamázat, és szépen eloszlatjuk rajta.
  10. Málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3931
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi receptes újságban található ennek a piskótának az eredeti receptje. Abban ez a tészta egy gyümölcsös-krémes tortának az alapja. Régen többször megsütöttem ezt az alapot (mindig valami más krémmel vagy épp gyümölcsösen) és most, hogy újra kezembe akadt az újság, gondoltam megcsinálom megint. Az eredeti recept étkezési keményítőt ír kukoricaliszt helyett. Én most nem akartam krémes tortát csinálni így az ünnepek után, csak valami egyszerű mázas vagy gyümölcsös sütire gondoltam. Benéztem a mélyhűtőbe, és ott lapult még egy doboz málna, amit párom szüleitől kaptunk. Így jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne málnamázat készíteni a tészta tetejére. :) Nem kell megijedni, a tészta nemigen lesz magasabb, mint egy jól megtermett málnaszem.:D A -közvetlenül a mélyhűtőből kivett- fagyasztott málna nagyon jól mutat a fényes máz tetején, ahogy hirtelen "deres" lesz. (Későn jutott eszembe, hogy volt még itthon egy kevés fekete szeder. Legközelebb egy kis szedres mázat is csinálok a málnás mellé, amivel majd lehet díszíteni a piskótát. Hamarosan...:)) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/  

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek