Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zselés piskóta

Zselés piskóta
Zselés piskóta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztanyám specialitása.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalókat, és lisztezett tepsibe megsütjük.
  2. A krémhez a tojássárgáját  a porcukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd hozzáadjuk a kakaót, a vaníliát.
  3. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint.
  4. A piskótára kenjük a krémet, tetejét a zselés curorral díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 171
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ancsi

Mióta szakács: 2010.06.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta zselécukorral díszítve, habos piskóta zselécukorral

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sári Tiborné
Sári Tiborné Thu, 2012-08-09 18:58

Anikó, nagyon ötletes és szép süti, biztos finom is, megpróbálom megcsinálni, de még nem csináltam fözött krémet a tojás sárgája a problémám. nem -e kapja össze ?
majd kiderül! Magduska

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-02-09 07:18

Kedves Anikó!
Tiéd lett 2011. február 8. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-08 22:33

Látszatra nekem nagyon tetszik.Nem úgy van, hogy tészta, rá a krém, és rá a zselé? Nekem így jön le a képről.:-) Mentettem, remélem, mikor el fogom készíteni, minden titokra fény derül, és nyugodtan vághatok bele.Éva-Anyóca

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2011-02-08 20:14

Bocsi Anikó, akkor másképpen kérdezek: ha az alul lévő piskótában van a zselés cukor, akkor külön szórsz még díszítésként a tetejére? Szerintem a tisztességes kakaótól sötétebb a tészta/krém, mint a diótól. Éva

ancika1972
ancsi / ancika1972 Tue, 2011-02-08 16:21

A krémbe is és a piskótába is kell kakaó de igazság szerint én a krémbe nem mindig szoktam tenni.

mandie
mandie / mandie Tue, 2011-02-08 16:16

hahó Anikó! teljesen tiszta, hogy a krém felül van, viszont a kakaót nem a piskótába kell tenni? :S mert nekem úgy tűnik, hogy a krém szép sárga, ezért erre tippelnék... várom válaszod!:) mandie

ancika1972
ancsi / ancika1972 Tue, 2011-02-08 15:46

Nem fordítva van, Alul van a piskóta, és a tetején a krém. Szerintem ez látszik a képen is.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2011-02-08 15:35

Anikó, nem fordítva van? Ha a zselé a piskótában van akkor a krém van alul? Próbálom megfejteni, de a kép alapján csak további kérdéseim vannak. Üdv. Éva

1447
tojásfehérje 10 db
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
dió 20 dkg
zselécukor 20 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tojássárgája 10 db
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vanília 1 db
margarin 20 dkg