r
Nosalty Logó

Málnakrémes fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hétpettyes
Málnakrémes fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 4493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 270 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 4493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Két nagy tepsit kibélelünk zsírpapírral.
  2. A vizet lábosba öntjük. Beletesszük a sót és a zsírt. Ha már forr, beleöntjük a lisztet, és addig keverjük, amíg összeáll. (2-3 perc)
  3. A tűzről levesszük. Amig forró, egyesével elkeverjük benne a tojásokat.
  4. A zsírpapírral bélelt tepsire 6 cm távolságbadió nagyságúhalmokat rakunk, a tetejét simára igazítjuk.
  5. Az előmelegített 220 fokos légkeveréses sütőbe mindkét tepsit betesszük. 10 perc után a hőfokot 190 fokra csökkentjük, és kb.15 percig még sütjük. A sütőajtót közben kinyitni nem szabad, mert a tészta összeesik.
  6. Amíg a fánkok sülnek, elkészítjük a krémet. Összekeverjük a mascarpone-t, a zselatin fixet, a porcukrot és a málnalét. Hozzákeverjük a habfixálóval felvert tejszínt.
  7. A málnalét a cukorral összefőzzük, és a zselatin fixet belekeverjük.
  8. A fánkocskák ha kihűltek, megtöltjük a krémmel, a szószt tálaláskor mellé csöpögtetjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3511
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Itt a málnaszezon, ezt ki kell használni! Ilyet is lehet alkotni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hétpettyes 8 recept

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy képviselőfánkot kéne sütni. De a fánk sütésétől tartottam. Pedig kár volt, mert semmi ördöngősség nincs benne. Bátran próbálja ki mindenki. (Horváth Ilona könyvéből van a tészta recept) A vaníliakrémet a család leszavazta.Gondoltam, kipróbálom málnásan, hiszen most épp nyakig vagyok a málnaszörp készítésben. A siker nem maradt el!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek