Malakoff
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A sütialaphoz
-
33g babapiskóta125 kcal
-
42g tej23 kcal
-
13g rum29 kcal
A krémhez
-
17g mandula98 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
4g likőr14 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
A tálaláshoz
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
617
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A sütialaphoz
-
400g babapiskóta1504 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g rum347 kcal
A krémhez
-
200g mandula1180 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A tálaláshoz
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
7401
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A sütialaphoz
-
17.5g babapiskóta66 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
6.6g rum15 kcal
A krémhez
-
8.8g mandula52 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
2.2g likőr7 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
A tálaláshoz
-
13.2g habtejszín38 kcal
Összesen
324
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
617
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 472.9 g
-
Telített zsírsav 223 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1882 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4717.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1548 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 1660 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.5 g
-
Cukor 410 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 523.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 886 mg
-
Retinol - A vitamin: 3094 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 709 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
7401
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
A sütialaphoz
-
40 dkg babapiskóta
-
5 dl tej
-
1.5 dl rum
A krémhez
-
20 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
A tálaláshoz
Elkészítés
A sütialaphoz
- A krém készítése:
- A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon.
- A cukorral habosra keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük.
- Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát.
- Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk.
- Összeállítás:
- A tejet a rummal összeöntjük egy tálba.
- Hatosával áztatjuk a babpiskótát. Aki a Tiramisu-ban járatos tudja, hogy nagyon el kell találni a babapiskóta áztatását: se túl ne ázzon, se kemény ne maradjon. Akkor jó, abban a szent pillanatban, amikor éppen eltűnik a keménysége.
- A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát fejtől-lábtól szorosan egymás mellé. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. Habár otthoni használatban ez sem fontos.
- Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk.
- Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag.
- Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.
- Bőven adunk mellé tejszínhabot.
- Receptkönyvben: 772
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 159612
- Feltöltés dátuma: 2009. március 23.
Ajánló
Tiramisu-faneknek, krémes süti kedvelőknek kötelező! Maraschinot kínáljunk hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
Van élet a Malakoff előtt is (úgy értem, mielőtt az ember megismerkedik vele), utána azonban már nincs nélküle. Erikáéknál ettem először még az egyetem alatt, Erika anyukája mindig Malakoffot készített Erika szülinapjára. Vízvári Mariska receptjéből fejlesztettem a sajátomat. Kávéházam étlapján is szerepelt. Ott szoktam hozzá, hogy kalácsformában készítsem, hogy szép, egyenletes szeleteket tudjunk vágni belőle, de otthoni használatra bármilyen tálban készíthető. Nem annyira fotogén a lelkem, az íze azonban rendkívüli finomságú! Nem is értem, hogy nem tettem fel erre az oldalra hamarabb!