Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malakoff

Malakoff
Malakoff
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van élet a Malakoff előtt is (úgy értem, mielőtt az ember megismerkedik vele), utána azonban már nincs nélküle.
Erikáéknál ettem először még az egyetem alatt, Erika anyukája mindig Malakoffot készített Erika szülinapjára.
Vízvári Mariska receptjéből fejlesztettem a sajátomat. Kávéházam étlapján is szerepelt. Ott szoktam hozzá, hogy kalácsformában készítsem, hogy szép, egyenletes szeleteket tudjunk vágni belőle, de otthoni használatra bármilyen tálban készíthető.
Nem annyira fotogén a lelkem, az íze azonban rendkívüli finomságú!

Nem is értem, hogy nem tettem fel erre az oldalra hamarabb!

hozzávalók / 12 adag

A sütialaphoz

A krémhez

A tálaláshoz

ajánlat

Tiramisu-faneknek, krémes süti kedvelőknek kötelező!
Maraschinot kínáljunk hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

A krém készítése:

  1. A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon.
  2. A cukorral habosra keverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük.
  4. Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát.
  5. Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk.
Összeállítás:
 
  1. A tejet a rummal összeöntjük egy tálba.
  2. Hatosával áztatjuk a babpiskótát. Aki a Tiramisu-ban járatos tudja, hogy nagyon el kell találni a babapiskóta áztatását: se túl ne ázzon, se kemény ne maradjon. Akkor jó, abban a szent pillanatban, amikor éppen eltűnik a keménysége.
  3. A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát fejtől-lábtól szorosan egymás mellé. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. Habár otthoni használatban ez sem fontos.
  4. Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk.
  5. Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag.
  6. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.
  7. Bőven adunk mellé tejszínhabot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 111 299
elküldve: 13
receptkönyvben: 864
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Mandulakrémmel rakott babapiskóta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dmagdi19640509
dmagdi19640509 Thu, 2018-05-31 08:23

Kedves Ildikó !

Lehet hogy most szörnyű baromságot kérdezek, de darált dióval nem működik ?
Előre is köszi.
Üdv.
Magdi

dorothy1982
dorothy1982 Sun, 2015-12-13 16:16

Kedves Ildikó, köszönöm, régóta keresem ezt a receptet. Szeretném elkészíteni ma vagy holnap este, megírnád kérlek, hogy milyen rumot érdemes használni (a tiramisut én sütőrummal szoktam, de ehhez talán jobb lenne a fehér...)?
Köszönöm szépen!

keszei.regi
keszei.regi Tue, 2015-07-14 17:01

Édesanyám Hóvirág kétszersülttel készítette / szerintem jobb, mint a babapiskóta/, főzött sárgakrémmel és cukorsziruppal forrázott diókrémmel, rumos meggybefőttet szórt a dióra, rétegezte. Tejszínhab nem volt rajta, azt külön kínálta / 50 évvel ezelőtt/.
Igen egy napot állt, már alig vártuk,hogy ehessük.

lilibe
lilibe Sun, 2014-08-24 20:33

nyers tojás helyett mit lehet? nem szeretem a nyers tojásos dolgokat....

csillaglány
csillaglány Mon, 2011-02-28 23:26

Kedves Ildikó!

A cseresznyelikőrt lehetne más likőrrel helyettesíteni? Köszi
Mariann

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2014-05-14 14:38

Persze, Mariann, Maraschino-val a legfinomabb, de sajnos nekem sincs mindig itthon. Még bolt sincs a közelemben, ahol kapni lehetne, ilyenkor konyakkal pótolom, ha lehet, nem a leggagyibbal.
Üdvözlettel: Ildikó

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2014-05-14 14:05

Mariann!...én kiváltottam rumos meggy levével a cseresznye likőrt...fenséges lett.

illesera
illesera Sun, 2010-09-12 18:56

Szia kedves Ildikó !
Revideálnom kell a tegnapi véleményemet Malakoff ügyben! Ugyanis az történt, hogy ma vittem a Mamáméknak egy adagot, (két formában csináltam meg még pénteken), és osztatlan sikert aratott! És ez nem a szülői elfogultság eredménye,( a tesóm is ott volt...!!! :)))), hanem ,- miután én is ismét megkóstoltam, -rájöttem, hogy egész egyszerűen összeértek benne az ízek ! Tegnap még nem volt az igazi, kellett neki még egy nap, hogy finom legyen.Ja, és mire odaértem Mamáékhoz, addigra egy kicsit át is melegedett a kocsiban, és ez is jót tett neki,mert nem jó hűtő-hidegen, mint ahogy a sajt sem pl. Úgyhogy Papa szerint csak egy baja volt, az hogy KEVESET vittem!
Egy szó mint száz, ez a recepted is bekerült nálam a dobogósok közé, úgyhogy köszönet érte !!!!
Üdvözlettel
Era

illesera
illesera Sat, 2010-09-11 14:25

Kedves Ildikó!
Nagyon szeretem a receptjeidet, már sokat elkészítettem közülük. Ez a Malakoff viszont nem lesz a kedvencünk, nem tudom miért, de szerintem ennek nincs semmi íze, azon kívül, hogy édes.Még szerencse, hogy kicsit megpirítottam a mandulát szárazon darálás előtt, így legalább a mandula íz kiérződött valamelyest. Lehet, hogy valamit nem jól csináltam, vagy ez a torta tényleg ilyen semleges ízű?
Kíváncsi lennék, vajon másoknak ízlett-e?
Remélem nem haragszol meg a fentiek miatt !!!
Üdv
Era

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2010-09-11 14:35

Kedves Era!
Egyáltalán nem haragszom, csak sajnálom, hogy íztelennek találod a Malakoff-ot, mert szerintem az egyik legfinomabb ízű süti, a Kávéházamban is nagyon imádták a vendégek.
Nagyon szívesen küldenék Neked, amikor legközelebb készítem, hogy vajon az enyémet is íztelennek találod-e.
Engem is érdekelne, hogy másoknak hogy ízlett, mert még az is lehet, hogy a receptben írtam el valamit, bár most nem látok hibát.
Üdv: Ildikó

617
babapiskóta 40 dkg
tej 5 dl
rum 1.5 dl
mandula 20 dkg
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
likőr 50 ml
habtejszín 2 dl
habtejszín 3 dl