r
Nosalty Logó

Máktorta pudingos krémmel töltve

NS
Máktorta pudingos krémmel töltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

372
Kalória
7.1g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
23.2g
Víz
75g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7366.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    3393 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2419 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    338.3 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, kikenjük a tortaformát margarinnal (én egy 20x24-es méretű tortaformának megfelelő szilikon formában sütöttem, ezt nyilván nem kellett kikenni).
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tészta összes többi hozzávalóját összekeverjük, majd a fehérjéből kapott habot óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát a tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét. (A tökéletesség végett én 10-15-ször óvatosan meg szoktam ütögetni az alját, vagy megrázom, mert így biztosan sima lesz a teteje, és nem csúcsosodik ki sütés közben a kenőkanál helye.)
  5. Cirka 20 percig légkeveréses üzemmódban sütjük, de amíg a tűpróba nem jó, nem vesszük ki a sütőből.
  6. Mikor kicsit kihűlt, az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan elvágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszállal kettémetsszük a tésztát.
  7. A tészta alsó felét és a felső részét hagyjuk külön kihűlni, az alsó részét megkenjük sárgabaracklekvárral (amit a krém hozzávalóinál soroltam fel).

Krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, beleöntjük a 100 g darált mákot. Folyamatos keverés mellett főzzük, és pár perc után a csomómentesre elkevert vaníliapuding is belejöhet. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a mákos masszát hűtjük, a margarint és a cukrot meg a mézet habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
  4. Ha teljesen kihűlt a mákos massza, akkor belekeverjük.
  5. Megkenjük a torta alját, majd rátéve a tetejét is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A receptet a nevelőapám ihlette, aki mákot mákkal enne, ha tehetné. Már rég nem jártam otthon, amikor kitaláltam, hogy meglepem egy nagyon mákos süteménnyel, mindezt ő észre sem vette, olyan mélyen elmerült a horgászújságban. A torta kb. 20 percet élhetett, nagyon gyorsan elfogyott. 

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek