r
Nosalty Logó

Makrélás-mozzarellás-paradicsomos fokhagymás bruschetta

Hobbychef
Makrélás-mozzarellás-paradicsomos fokhagymás bruschetta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

643
Kalória
35.7g
Fehérje
38.4g
Szénhidrát
38.9g
Zsír
238.5g
Víz
101g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    651 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. A toastokat megpirítjuk, a paradicsomot felszeleteljük.
  2. A toastokat bedörzsöljük a fokhagymával, rárakjuk a makrélákat, a mozzarellát, a megmaradt, darabolt fokhagymát, és vágunk rá újhagyma zöldet.
  3. Rálocsoljuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
  4. Vörösborral kísérjük le, mint az olaszok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 1 p

Ha nem akarunk sok időt eltölteni a konyhában, de mégis finomat akarunk enni, akkor a bruschetta a megoldás vacsorára.

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...