r
Nosalty Logó

Mákos guba torta Nünüke konyhájából

NS
Mákos guba torta Nünüke konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mákos gubához

787
Kalória
21.6g
Fehérje
111.1g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
54.2g
Víz
168g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
62.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos gubához

Összesen 787 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos gubához

Összesen 4713 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos gubához

Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 787 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10191.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    4165 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    826 mg
  • Foszfor
    2696 mg
  • Nátrium
    2189 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    666.8 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 4713 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztalaphoz a cukorral és sóval elkevert lisztet morzsoljuk el vajjal, majd a tojást hozzáadva gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
  2. Formáljunk belőle cipót, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tésztalapot lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tortaforma átmérőjének megfelelően, simítsuk bele, szurkáljuk meg villával, és vakon süssük elő 10 perc alatt (a tésztára tegyünk sütőpapírt, arra pedig babot vagy lencsét, nem púposodik fel így, a nehezéket később eldobjuk).
  4. A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a 4 tojás sárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet.
  5. Szedjük az elősütött tésztalapra a gubát, lapítsuk egyenesre. A szobahőmérsékletű tojásfehérjékett kezdjük el felverni habnak, mikor már habos, de még nem kemény, adjuk hozzá kanalanként a porcukrot.
  6. Minden adag cukor között verjük a habot 1 percig, míg fényes, kemény, vágható masszát nem kapunk. Kenjük a tojáshabot a torta tetejére (vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt).
  7. Süssük 25 percig a 170 fokos sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 23

A Szuflé magazin téli számának címlapjáról nézett rám ez a torta karácsony előtt, épp időben, hogy másképpen is lehet a gubát készíteni... Nem haboztam, megvettem, megsütöttem, és azóta már még egyszer... Isteni!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek