r
Nosalty Logó

Karamellás-almás mákosguba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Karamellás-almás mákosguba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 535 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 535 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5654 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2233 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 2144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, négybevágjuk, kivágjuk a magházat, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, beledobjuk az almaszeleteket, megszórjuk fahéjjal, reszelt citromhéjjal, és összepároljuk.
  3. A kifliket felkarikázzuk, a tejet összemelegítjük a porcukorral, és beáztatjuk a karikákat.
  4. 4 kis sütőformát kivajazunk, és alulra mákot szórunk.
  5. A kifliket kinyomkodjuk, és lerakunk 1 réteget a tálkába. Ezt megszórjuk mákkal, majd ugyanígy teszünk még egy réteget, és megszórjuk mákkal. Erre jöhet egy réteg karamellás alma. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telnek a tálkák, és el nem fogy a hozzávaló. Az almából legalább 2 réteget bele kell csempészni, úgy rendesen érezni az ízét.
  6. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16439
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Vanília- vagy fahéjöntettel is nagyon finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellás-almás mákosguba
Laura36 77 recept

Szenteste napján ebédre szoktuk ezt készíteni. Egyszerűen elkészül, és a karamellás almától nagyon finom ízt, és hangulatot ad a karácsonyhoz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nálunk is ez a guba a sláger. szoktam diósan is, esetleg szilvával, na és tortaformában is. Vanília sodóval tálalom.

Laura36

Igen, már mi is áttértünk az "alapról" erre. Lehet variálni, de valahogy nekünk ez jött be a legjobban.

RMelinda

Bocsánat,de ez a "kifliket beáztatjuk--kinyomkodjuk" nekem nem egyértelm?. Teljesen el kell áztatni?Az eddigi recepteknél úgy írták illetve úgy csináltam,h éppen csak rálöttyinteni a tejet vagy egy pillanatra megforgatni benne.(így sem volt száraz) Köszönöm! :)

Laura36

Igen, én is úgy szoktam, hogy belemártom a tejbe, megszívja magát, és nyomkodom ki. Bocsi ha nem volt egyértelm? :)

RMelinda

Köszönöm extra gyors válaszodat! Mindenképpen ki fogom próbálni,rajta lesz a karácsonyi asztalon! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek