r
Nosalty Logó

Pizza rózsa

NS
Pizza rózsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az élesztő felfuttatásához

A töltelékhez

398
Kalória
11.5g
Fehérje
73.6g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
56.2g
Víz
-
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

Az élesztő felfuttatásához

A töltelékhez

Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

Az élesztő felfuttatásához

A töltelékhez

Összesen 2385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

Az élesztő felfuttatásához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    3925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    441.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben, némi cukorral felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt.
  2. Miután kész, hozzáadjuk az 50 dkg átszitált liszthez, teszünk bele 1,5 ek cukrot, 1 tk sót, 2 ek olajat, illetve 2 dl langyos tejet, és jól megdagasztjuk.
  3. Ezután a duplájára kelesztjük meleg helyen.
  4. Ha ez is megtörtént, lisztezett deszkán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, megtöltjük az előzőleg már elkészített, lehetőleg sűrűre főzött házipizzaszósszal (ízlés szerint),és óvatosan feltekerjük.
  5. A tekercseket kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, és olajjal kikent tortaformába, vagy tepsibe tesszük. Az feltekerésnél kifolyt pizzaszószt nyugodtan kanalazzunk a csigákba utólag.
  6. Ha ismét megkeltek a csigáink, akkor megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ajánlatos a kapcsos forma alá tenni valamit (alufóliát vagy tepsit), megakadályozva, hogy esetleg bármi a sütőbe csepegjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

A jól sikerült Ferdinánd kalácsom után, megannyi változatban neki láttam készíteni, aztán gondoltam, miért ne lehetne ezt a látványban, és ízben gazdag különlegességet sós változatban is készíteni. Így született a Pizza Rózsám :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek