Mákos sütemény Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g barna rum4 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g mák88 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
10 kcal
-
1g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
310
Kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
150g vaj1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g barna rum46 kcal
-
0g só0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
114 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3698
Kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
15.1g vaj108 kcal
-
20.1g porcukor78 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2g barna rum5 kcal
-
0g só0 kcal
-
33.2g tojás42 kcal
-
20.1g mák106 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
12 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
373
Kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
310
Kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 233.4 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7045.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 3107 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 748 mg
-
Foszfor 2427 mg
-
Nátrium 560 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.6 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 282.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1491 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 1471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1470 micro
Összesen
3698
Kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
373
Kcal
Hozzávalók
-
200 g porcukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
20 ml barna rum
-
1 csipet só
-
6 db tojás
-
50 g finomliszt
-
30 g étkezési keményítő
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenjük, és megszórjuk a morzsával.
- A vajat a porcukor 1/3-ával krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a sót, a rumot és a citromhéjat. A tojások sárgáját egyenként a vajas krémhez keverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá keverjük, apránként hozzákeverjük a maradék porcukrot, tovább verjük, míg ha éles késsel bevágunk a habba, a vágás megmarad. A mákot elkeverjük a liszttel és az étkezési keményítővel.
- A tojásfehérjének az 1/3-át a vajas masszához keverjük. Majd a maradékot a vajas masszára borítjuk, rászórjuk a mákos-liszt keveréket. Az egészet óvatosan sima masszává keverjük. A masszát az előkészített formába töltjük.
- 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 30 percig hagyjuk hűlni, majd a karimát lekapcsoljuk és rácsra borítjuk. Fóliával letakarjuk, és 12 órát hagyjuk pihenni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18291
- Feltöltés dátuma: 2014. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

Glaser
1980 recept
Egy egyszerű, nagyon finom, piskótaszerű sütemény. Porcukorral megszórva és tejszínhab kíséretében nagyon finom, de bevonhatjuk keserű csokoládé glazúrral is.
Hozzászólások (2)
Szia! Klasssz recept!! Szerinted milyen krémmel tölthetném? Köszi
Nagyon szép magas! Én három felé vágnám, és valami savanykás lekvárral kenném meg. De szerintem vaníliás krémmel is finom lehet. (A gubánál már bevált). Mindenképpen ki fogom próbálni. Köszi a receptet.