Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos sütemény Glaser konyhájából

Mákos sütemény Glaser konyhájából
Mákos sütemény Glaser konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, nagyon finom, piskótaszerű sütemény. Porcukorral megszórva és tejszínhab kíséretében nagyon finom, de bevonhatjuk keserű csokoládé glazúrral is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenjük, és megszórjuk a morzsával.
  2. A vajat a porcukor 1/3-ával krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a sót, a rumot és a citromhéjat. A tojások sárgáját egyenként a vajas krémhez keverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá keverjük, apránként hozzákeverjük a maradék porcukrot, tovább verjük, míg ha éles késsel bevágunk a habba, a vágás megmarad. A mákot elkeverjük a liszttel és az étkezési keményítővel.
  4. A tojásfehérjének az 1/3-át a vajas masszához keverjük. Majd a maradékot a vajas masszára borítjuk, rászórjuk a mákos-liszt keveréket. Az egészet óvatosan sima masszává keverjük. A masszát az előkészített formába töltjük.
  5. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 30 percig hagyjuk hűlni, majd a karimát lekapcsoljuk és rácsra borítjuk. Fóliával letakarjuk, és 12 órát hagyjuk pihenni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 622
elküldve: 13
receptkönyvben: 267
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyors máktorta, mákos sütemény, rumos máktorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

makutyi
makutyi Sun, 2014-09-28 19:13

Nagyon szép magas! Én három felé vágnám, és valami savanykás lekvárral kenném meg. De szerintem vaníliás krémmel is finom lehet. (A gubánál már bevált). Mindenképpen ki fogom próbálni. Köszi a receptet.

310
vaj 150 g
porcukor 200 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
barna rum 20 ml
1 csipet
tojás 6 db
mák 200 g
finomliszt 50 g
étkezési keményítő 30 g
zsemlemorzsa 1 ek