r
Nosalty Logó

Mákos sütemény Glaser konyhájából

Glaser
Mákos sütemény Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

310
Kalória
6.7g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
23.5g
Víz
116.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7045.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    3107 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1470 micro
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenjük, és megszórjuk a morzsával.
  2. A vajat a porcukor 1/3-ával krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a sót, a rumot és a citromhéjat. A tojások sárgáját egyenként a vajas krémhez keverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá keverjük, apránként hozzákeverjük a maradék porcukrot, tovább verjük, míg ha éles késsel bevágunk a habba, a vágás megmarad. A mákot elkeverjük a liszttel és az étkezési keményítővel.
  4. A tojásfehérjének az 1/3-át a vajas masszához keverjük. Majd a maradékot a vajas masszára borítjuk, rászórjuk a mákos-liszt keveréket. Az egészet óvatosan sima masszává keverjük. A masszát az előkészített formába töltjük.
  5. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 30 percig hagyjuk hűlni, majd a karimát lekapcsoljuk és rácsra borítjuk. Fóliával letakarjuk, és 12 órát hagyjuk pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy egyszerű, nagyon finom, piskótaszerű sütemény. Porcukorral megszórva és tejszínhab kíséretében nagyon finom, de bevonhatjuk keserű csokoládé glazúrral is.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...