Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos sárgabarack-torta

Mákos sárgabarack-torta
Mákos sárgabarack-torta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és mutatós sütemény. Mák helyett darált dióval is készíthetjük. Önmagában vagy egy gombóc fagylalttal szervírozzuk.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az elfelezett, kimagozott barackokat magházukkal lefelé a formába rakjuk.
  2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük robotgéppel 10-12 perc alatt. A vajat felolvasztjuk, és a tojáskrémhez keverjük, majd beleforgatjuk a mákkal és fahéjjal vegyített lisztet.
  3. A masszát a barackok tetejére öntjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél 15, majd gyenge tűzön még 20 percig sütjük.
  4. A sütőből kivéve, óvatosan leemeljük a tortaforma oldalát, a tortát egy mozdulattal rácsra fordítjuk úgy, hogy a barackok kerüljenek felülre.
  5. A lekvárt a vízzel és a pálinkával összemelegítjük, és megkenjük vele a  torta tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 551
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sárgabarackos-mákos lepény, barackos-mákos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

235
margarin 12 dkg
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kk
mák 5 dkg
sárgabarack 8 db
sárgabaracklekvár 3 ek
víz 3 ek
pálinka 2.5 ml