Mákos sárgabarack-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
10g margarin72 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g mák22 kcal
-
51g sárgabarack23 kcal
-
14 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g pálinka0 kcal
Összesen
235
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
120g margarin860 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g mák263 kcal
-
616g sárgabarack275 kcal
-
167 kcal
-
24g víz0 kcal
-
3g pálinka6 kcal
Összesen
2826
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
8.9g margarin64 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
16.3g tojás20 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.7g mák19 kcal
-
45.5g sárgabarack20 kcal
-
4.4g sárgabaracklekvár12 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.2g pálinka0 kcal
Összesen
207
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
235
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 139.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2778.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 938 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1097 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.9 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 723.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 1231 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 6999 micro
-
β-crypt 613 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1505 micro
Összesen
2826
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
12 dkg margarin
-
12 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
8 db sárgabarack
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
3 ek víz
Elkészítés
- Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az elfelezett, kimagozott barackokat magházukkal lefelé a formába rakjuk.
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük robotgéppel 10-12 perc alatt. A vajat felolvasztjuk, és a tojáskrémhez keverjük, majd beleforgatjuk a mákkal és fahéjjal vegyített lisztet.
- A masszát a barackok tetejére öntjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél 15, majd gyenge tűzön még 20 percig sütjük.
- A sütőből kivéve, óvatosan leemeljük a tortaforma oldalát, a tortát egy mozdulattal rácsra fordítjuk úgy, hogy a barackok kerüljenek felülre.
- A lekvárt a vízzel és a pálinkával összemelegítjük, és megkenjük vele a torta tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3775
- Feltöltés dátuma: 2011. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon finom és mutatós sütemény. Mák helyett darált dióval is készíthetjük. Önmagában vagy egy gombóc fagylalttal szervírozzuk.