r
Nosalty Logó

Mákos sárgabarack-torta

NS
Mákos sárgabarack-torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

235
Kalória
4.5g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
11.6g
Zsír
60.3g
Víz
60g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
18.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    352.9 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    723.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6999 micro
  • β-crypt
    613 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 2826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az elfelezett, kimagozott barackokat magházukkal lefelé a formába rakjuk.
  2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük robotgéppel 10-12 perc alatt. A vajat felolvasztjuk, és a tojáskrémhez keverjük, majd beleforgatjuk a mákkal és fahéjjal vegyített lisztet.
  3. A masszát a barackok tetejére öntjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél 15, majd gyenge tűzön még 20 percig sütjük.
  4. A sütőből kivéve, óvatosan leemeljük a tortaforma oldalát, a tortát egy mozdulattal rácsra fordítjuk úgy, hogy a barackok kerüljenek felülre.
  5. A lekvárt a vízzel és a pálinkával összemelegítjük, és megkenjük vele a torta tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon finom és mutatós sütemény. Mák helyett darált dióval is készíthetjük. Önmagában vagy egy gombóc fagylalttal szervírozzuk.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...