r
Nosalty Logó

Mákos rúd leveles tésztából

Lizinka_
Mákos rúd leveles tésztából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

604
Kalória
15.8g
Fehérje
52.2g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
12.2g
Víz
45g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2417 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 604 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6452.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    3075 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2417 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

  1. A mákot megdaráljuk és közepes tűzön felfőzzük a cukorral, fahéjjal és a tejjel. Teljesen hidegre hűtjük.
  2. A leveles tésztát kigöngyöljük és négy téglalappá vágjuk. A téglalapok hosszabbik részére csík alakban egyenletesen rákenjük a felfőzött mákot, majd ráhajtjuk a tésztalap felére. A kimaradt tésztarészt csíkokra vágjuk és ráhajtjuk a töltött részre.
  3. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített 180 C-os sütőben 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...