Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos "nevenincs" süti

Mákos "nevenincs" süti
Mákos "nevenincs" süti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam nyolcévesen ötlötte ki a receptet, az iskolai farsangi Ki-mit-tud-on "lépett fel" vele; első lett a kategóriában, egy "arany" habverő volt a díja! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk be 10 percre, hogy megpuhuljon.
  2. Egy nagyobb tálban a liszteket keverjük össze a zabpehellyel. Adjuk hozzá a mákot és a fél zacskó sütőport.
  3. Egy másik, kisebb tálban a felvert tojásokat keverjük össze a cukorral. Öntsük hozzá a meglangyosított tejet. Keverjük hozzá a leszűrt mazsolát.
  4. Egyesítsük a két tál tartalmát. A masszát tegyük be fél órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd a hűtőből kivéve keverjük át.
  5. A muffinformákat félig töltsük meg tésztával. Ezután 1-2 teáskanálnyi lekváradagokat tegyünk a tészta tetejére, végül fedjük be ismét tésztával. Minden egyes muffin tetejét fél dióval díszítsük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.
  7. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 181
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

piperin

Mióta szakács: 2019.04.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

703
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
zabpehely 15 dkg
mák 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
finomítatlan nádcukor 10 dkg
tej 2 dl
mazsola 1 marék
sárgabaracklekvár 24 teáskanál
dió 1 marék