Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos köleskeksz

Mákos köleskeksz
Mákos köleskeksz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha keksz a mák erőteljes ízével. Sokáig eláll dobozban tárolva, így könnyen is szállítható.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szezámmagot ledaráljuk.
  2. A kölespelyhet, szezámmagot, mákot és fahéjat összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a mézet és annyi növényi tejet, hogy nagyon sűrű, formázható masszát kapjunk. Így, ha egy evőkanálnyit előkészített sütőlapra helyezünk, az nem folyik el. Később, ha a massza beszívja a nevességet és kiszárad (percekről beszélünk), akkor adhatunk még hozzá növényi tejet, de csak evőkanalanként!
  4. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  5. Szilikonlappal vagy sütőpapírral lefedett sütőlapon 5-6 cm átmérőjű 7-10 mm vastag kekszeket formázunk belőle.
  6. 20 perc alatt kisütjük, és langyosra hűlve levesszük a sütőlapról.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 735
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mindenmentes keksz, gluténmentes keksz, laktózmentes keksz, tojásmentes keksz, vegetariánus keksz, vegán keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

169
köles 160 g
szezámmag 70 g
mák 35 g
fahéj 1 teáskanál
méz 1 dl
növényi tej 0.5 dl