Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes máktorta mascarponéval és gránátalmával

Lisztmentes máktorta mascarponéval és gránátalmával
Lisztmentes máktorta mascarponéval és gránátalmával
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb mákos desszert, ami valaha ettem.....

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével (75 g). A tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük a másik felével.
  2. A vajat folyékony állagúvá melegítjük. A sütőport elkeverjük a mákkal, majd ezt a cukros-sárgájával és a vajjal. A felvert habot kisebb adagokban óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  3. Kivajazunk egy 18 cm-es tortaformát, beleöntjük a masszánkat, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Akkor van kész, ha beleszúrunk egy fogpiszkálót, és nem ragad rá semmi.
  4. A tortát hagyjuk kihűlni.
  5. A mascarponét összekeverjük egy csomag vaníliás cukorral, rákenjük a torta tetejére, esetleg oldalára. Ezután rászórjuk a gránátalma magjait.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 806
elküldve: 5
receptkönyvben: 72
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pehitogomez

Mióta szakács: 2014.10.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes torta, mákos mascarponés torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

607
mák 250 g
nádcukor 150 g
vaj 50 g
sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
mascarpone 250 g
gránátalma 1 db
vaníliás cukor 1 csomag