r
Nosalty Logó

Mákkal szórt bagett

8zsuzsa8
Mákkal szórt bagett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

569
Kalória
16.3g
Fehérje
101g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
62.9g
Víz
16.1g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    3243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A puha vajjal, langyos vízzel és tejjel tésztát dagasztunk (én kézi mixerrel készítem). Addig kell dagasztani, amíg szép sima nem lesz, az edény falától elválik.
  3. Tizsta konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük, míg duplájára nő.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kétfelé osztjuk. Hosszú rúddá formáljuk a tésztát, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a két rudat egymás mellé.
  5. Újra letakarjuk konyharuhával, 15 percig kelesztjük.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt. A sütő aljába beteszünk egy fémedényben vizet.
  7. A megkelt rudakat megkenjük tejjel, az egyiket mákkal, a másikat szezámmaggal szórjuk meg.
  8. Megsütjük. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

Ez az egyik legfinomabb kenyér-receptem. Évek óta magam sütöm a kenyeremet. Csak a nyári meleg idején veszem boltban - ekkor túl meleg van a sütő begyújtásához. Utóbbi időben csak tönkölybúzát használok, ez a lisztféle lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, használata kedvezőbb a cukorbetegségemnek. A család többi tagját ez nem érdekli, felfalják még langyosan a kenyeret.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...