Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás sült csirke sült újburgonyával

Majorannás sült csirke sült újburgonyával
Majorannás sült csirke sült újburgonyával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült csirke egyik változata.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ne sajnáljuk róla a majorannát! Néha fokhagymát is szoktam ráreszelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk.
  2. Egy tepsibe belerakjuk /akkorát vegyünk elő, amiben kényelmesen elférnek a húsidarabok/.
  3. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és majorannával. Pici olajat öntünk rá, és az egészet jól átforgatjuk.
  4. Betesszük előmelegített sütőbe, és pirosra sütjük. Megforgatjuk a husikat, és a másik felét is pirosra sütjük.
  5. A burgonyát jól megmossuk, félbevágjuk, és előfőzzük sós vízben félpuhára, majd héjastól forró olajban kisütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 204
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült csirke majorannával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szamoca77
szamoca77 Mon, 2012-06-25 23:03

Én is szoktam így elkészíteni a csirkeszárnyat, csak előző nap teszem bele ebbe a pácba, sokkal zamatosabb. Nem csak sütőben , de gázon olajban is szoktam sütni. Egyszerű, gyors és nagyon finom!!!

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-11-05 15:25

Kedves Marietta ! Szerintem kipróbálhatod úgy is , de akár külön is lehet sütni hozzá héjában főtt burgonyát. Jól megmosod a krumplit és sós vízben megfőzöd . Olajat felforrósítasz, és ebben megsütöd a négyfelé vágott burgonyákat. Fokhagymasóval szórd meg. Nagyon fincsi lesz.Üdv Edit

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Wed, 2010-05-26 09:12

Kedves Edit!Köszi a gyors választ,így már nem ostorozom magam,hogy nem tudok 1 madarat ennyi felé elosztani! :))) Remek receptedet elmentettem és feltétlenül kipróbálom!Olgácska!Nem kekeckedésből kérdeztem,hanem kíváncsiságból.Mindenkinek jó főzőcskézést kívánok!Üdv.:Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-25 17:37

Miket észre nem vesztek ? Ez kekeckedés !!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-25 17:33

Esetleg ha 8 emberből 4 fogyózik akkor elég:))))))) Különben is sok jó ember megosztja ha kell..... lehet , hogy kis étkűek:)) De talán a recept értékéből nem vesz el semmit , hogy 8 vagy 4 főre van írva?!!!?

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-05-25 17:27

Kedves Éva ! Nem is figyeltem , hogy hány főre lett írva , de ez tényleg kevés nyolc embernek :))) Valószínű, hogy én nem figyeltem kellő képen :)) Bocsi !!!!!!!!!!!!Javítom 4 -re Üdv Edit

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Tue, 2010-05-25 17:09

Kedves Edit!Recepted valóban nagyon egyszerű és biztos finom is.Engem viszont komolyan érdekelne,mivel heten vagyunk a családban (mi, a lányaim,a vejeim és az anyósom),hogy miként osztod el az 1 db csirkét és az 1 kg újkrumplit 8 felé,mert nekem még hétre sem sikerül úgy,hogy mindenki úgy is érezze,hogy evett valamit.Válaszodat izgatottan várom!Üdv.:Éva

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-05-25 16:58

Kedves Klarissz ! Nem szoktam letakarni mert a csirke enged egy kis vizet és az addigra míg átsül elpárolog .Mondjuk ha nem bolti csirke hanem esetleg házi akkor lehet 15 percig alufólia alatt párolni mert annak a csirkének keményebb a húsa. Örülök , hogy tetszik a receptem. Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-25 16:12

Kedves Edit!
Ez a recept pont az egyszerűsége miatt tetszik! A pipit sütés alatt letakarod fóliával?
üdv. Klarissz

555
csirke 1 kg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
újkrumpli 1 kg