r
Nosalty Logó

Majonézes sonkasaláta

Hankusz Sára
Majonézes sonkasaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

264
Kalória
9.8g
Fehérje
13.1g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
68.2g
Víz
7.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
4.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1901 micro
Összesen 791 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A főtt sonkát kockázzuk fel ízlés szerint. A csemegeuborkát és az újhagymát is aprítsuk fel apróra. Öntsük hozzá a csemegekukoricát.
  2. Egy tálba tegyük a felaprított hozzávalókat és keverjük hozzá a majonézt, a tejfölt, és a mustárt. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Ízlés szerint még lehet ízesíteni és akár tojást is tehetünk bele. Kaláccsal tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Húsvétra is el lehet készíteni ezt a majonézes salátát, de húsvét után még praktikusabb, mivel szuper maradékmentő recept. A torma nagyon jól áll a salátának, és kaláccsal tálaljuk, úgy nagyon finom.

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Lehet, hogy csíp, de hasznos: 5 ok, amiért helye van...

Habár a csalánról a legtöbbünknek kellemetlen emlékei vannak, és a kertben sem megtűrt növény, azért jó tisztában lenni azzal, hogy nemcsak az egészségünkre van jó hatással (például csalántea vagy akár ételek formájában), hanem a kertünkben is hasznos növényként funkcionálhat.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...