Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes reteksaláta

Majonézes reteksaláta
Majonézes reteksaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A feleségem kidobott egy csokor retket. El nem tudom képzelni, hogy mi volt a gondja, baja vele. A retkek tökéletesen egészségesek, frissek voltak. Nos, én megmentettem őket, és egy salátát készítettem belőlük. A levelét sajnos, mint mindig, most is eldobta már a vásárláskor, holott az jó lett volna egy zöld pestóhoz. Itt jegyzem meg, hogy az emberek döntő többsége számos zöldség levelét, pl. retek, karalábé, rebarbara, otthagyja az árusnál, holott azokat kiválóan lehet hasznosítani. De fel lehet használni a tök, a cukkini levelét, virágát, a szőlő, a csalán, a pitypang stb. levelét is. Nem beszélve számos virágról: rózsa, levendula, bodza, stb. A távol keleti konyha előszeretettel süt magában, bundában virágokat.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retkeket megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és locsolunk rá majonézt.
  2. Összekeverjük, és betesszük a hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

reteksaláta, reteksaláta majonézzel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

45
retek 10 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
majonéz 1 ek