r
Nosalty Logó

Fekete retek saláta kacsatepertővel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Damilli
Fekete retek saláta kacsatepertővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1074 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 268 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1074 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A retket megpucoljuk, és tökgyalun legyaluljuk, vagy vékony csíkokra vágjuk.
  2. Megsózzuk, és 10 percre állni hagyjuk.
  3. A kenyeret apró kockára felvágjuk, és kevés vajon megpirítjuk.
  4. A kacsa- vagy libazsírt megmelegítjük.
  5. A retket tányérokba szedjük, hozzáadjuk a kenyérkockát és a tepertőt.
  6. Meglocsoljuk meleg zsírral.
  7. Feketeborssal ízesítjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14476
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fekete retek saláta kacsatepertővel
Damilli 39 recept

Egyszerű, de nem mindennapi fekete retek saláta ínyenceknek...

Hozzászólások

klepi

Azt tudni kell,hogy a retket csak este szabad enni,mert nappal mérgez?! Én sem tudtam egy népgyógyászati oldalon olvastam.

evacili

A népi mondás így szólt a retekr?l: reggel vétek, délben étek, este orvosság!

Törölt felhasználó

Kedves Damilli! A kacsatepert?t hogyan készíted el? Err?l receptedben nem írtál! Amennyiben kész, bolti állapotában veszed, az olyan is. Ki tudja mib?l és milyen körülmények között tárolt alapanyagból készült. Láthatod, olvashatod a Média oldalainak tudósítását. Várom megtisztel? válaszodat. További jó sütést és f?zést kívánok.

Törölt felhasználó

Kedves Damilli! Utólag megkérdezném - remélem igaz választ adsz - hogyan nevezik azt az éttermet, ahol TE KECSKEMÉTEN szakácsként dolgozol? Várom miel?bbi, megtisztel? válaszodat, mindkét levelemre.!!!!!! Üdv.

Damilli

Kedves Zsuzsamama! A tepert?t én magam szoktam készíteni szokásos módon. A második kérdésedre azt tudnám válazolni, hogy én egészen más területen dolgozok, a f?zés pedig a hobbim. Üdv. Damilli

Törölt felhasználó

Köszönöm "mindenre kiretjed?" válaszodat a kacsa/liba tepert? elkészítését illet?en! Mindkett?t igen hamar el lehet rontani. Pusztán ezért lettem volna kíváncsi a 20 éve tartó szakácskodás tapasztalaidra, hogy én ezt a hibát ne kövessem el. A szokásos mód nem válasz. Minden jót, Békés Áldott Karácsonyt kívánok.

Control

Egész nap eszem retket amikor csak eszembe jut, és megkívánom - évek óta, és még élek, s?t nem is úgy érzem magam mint akit megmérgeztek :))) Lehet hogy vannak érzékeny emberek (bármilyen élelmiszerre), de nem kell mindent készpénznek venni amit olvasni lehet, elég sok olyan információ van, ami nem megbízható, a táplálkozás minden területér?l is.

pussycat

En erre csak azt tudom mondani, hogy ez egy kituno recept. Biztos hogy el fogom kesziteni, igaz, hogy en sajnos kacsatoportyuhez nem tudok itt jutni, de esetleg disznotopivel is finom lesz. Nagyon koszonom, hogy feltetted. Udv. Veronika

Damilli

vcsuka, egészségedre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

#HÁZICSEMEGE: Városiak, fiatalok, mégis egy tanyán váltják valóra álmaikat –...

Miért dönt úgy egy informatikus és egy divattervező, hogy a nagyvárosi életet és karriert hátra hagyva egy óriási tanyán kezdenek újra mindent, életüket pedig a fenntartható gazdálkodásnak szentelik? A Nosalty és a Suzuki #HÁZICSEMEGE című sorozatának legújabb részében Juhász Anna és Goldmann Dávid a bekölcei Remény Farmon mutatták meg, hogy a csirketenyésztés is lehet emberséges, hovatovább környezetkímélő is. (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek