Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete retek saláta kacsatepertővel

Fekete retek saláta kacsatepertővel
Fekete retek saláta kacsatepertővel
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nem mindennapi fekete retek saláta ínyenceknek...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retket megpucoljuk, és tökgyalun legyaluljuk, vagy vékony csíkokra vágjuk.
  2. Megsózzuk, és 10 percre állni hagyjuk.
  3. A kenyeret apró kockára felvágjuk, és kevés vajon megpirítjuk.
  4. A kacsa- vagy libazsírt megmelegítjük.
  5. A retket tányérokba szedjük, hozzáadjuk a kenyérkockát és a tepertőt.
  6. Meglocsoljuk meleg zsírral.
  7. Feketeborssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 443
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

libazsíros fekete retek saláta, fekete retek saláta tepertővel, tepertős kacsazsíros fekete retek saláta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-01-14 14:47

En erre csak azt tudom mondani, hogy ez egy kituno recept. Biztos hogy el fogom kesziteni, igaz, hogy en sajnos kacsatoportyuhez nem tudok itt jutni, de esetleg disznotopivel is finom lesz. Nagyon koszonom, hogy feltetted. Udv. Veronika

Control
Control Mon, 2013-01-14 14:27

Egész nap eszem retket amikor csak eszembe jut, és megkívánom - évek óta, és még élek, sőt nem is úgy érzem magam mint akit megmérgeztek :)))
Lehet hogy vannak érzékeny emberek (bármilyen élelmiszerre), de nem kell mindent készpénznek venni amit olvasni lehet, elég sok olyan információ van, ami nem megbízható, a táplálkozás minden területéről is.

zsuzsamama
zsuzsamama Tue, 2012-12-18 21:40

Köszönöm "mindenre kiretjedő" válaszodat a kacsa/liba tepertő elkészítését illetően!
Mindkettőt igen hamar el lehet rontani.
Pusztán ezért lettem volna kíváncsi a 20 éve tartó szakácskodás tapasztalaidra, hogy én ezt a hibát ne kövessem el. A szokásos mód nem válasz.
Minden jót, Békés Áldott Karácsonyt kívánok.

zsuzsamama
zsuzsamama Sat, 2012-12-15 14:07

Kedves Damilli!
Utólag megkérdezném - remélem igaz választ adsz - hogyan nevezik azt az éttermet, ahol TE KECSKEMÉTEN szakácsként dolgozol?
Várom mielőbbi, megtisztelő válaszodat, mindkét levelemre.!!!!!!
Üdv.

Damilli
Damilli / Damilli Sun, 2012-12-16 18:27

Kedves Zsuzsamama!

A tepertőt én magam szoktam készíteni szokásos módon. A második kérdésedre azt tudnám válazolni, hogy én egészen más területen dolgozok, a főzés pedig a hobbim.

Üdv. Damilli

zsuzsamama
zsuzsamama Sat, 2012-12-15 13:45

Kedves Damilli!
A kacsatepertőt hogyan készíted el? Erről receptedben nem írtál!
Amennyiben kész, bolti állapotában veszed, az olyan is. Ki tudja miből és milyen körülmények között tárolt alapanyagból készült. Láthatod, olvashatod a Média oldalainak tudósítását.
Várom megtisztelő válaszodat.
További jó sütést és főzést kívánok.

evacili
evacili Mon, 2012-12-10 22:02

A népi mondás így szólt a retekről: reggel vétek, délben étek, este orvosság!

klepi
klepi Mon, 2012-12-10 11:34

Azt tudni kell,hogy a retket csak este szabad enni,mert nappal mérgező! Én sem tudtam egy népgyógyászati oldalon olvastam.

268
fekete retek 40 dkg
kenyér 1 szelet
libatepertő 10 dkg
libazsír 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint