Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes karfiol

Majonézes karfiol
Majonézes karfiol
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik legkedveltebb étele volt. Az egyik nagymamámtól tanultam én is az elkészítését. Nagyon finom, főleg pirított kenyérrel. Betegre szoktam enni magam belőle :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mi pirított kenyérrel szoktuk fogyasztani, de ugyanolyan finom friss kenyérrel vagy zsemlével is. Friss paradicsom nagyon illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt sós vagy vegetás vízben megfőzzük. Leszűrjük, és villa segítségével apróra törjük.
  2. Majonézt keverünk. Ízesítjük őrölt feketeborssal, mustárral, sóval.
  3. A karfiolt, az apróra vágott hagymát és a majonézt jól összekeverjük. Hűtőszekrényben pihenni hagyjuk néhány órát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 39 129
elküldve: 16
receptkönyvben: 662
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

majonézes karfiolsaláta, majonézes karfiolpástétom, karfiolkrém majonézzel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-07-26 22:43

Holnap kipróbálom. Szeretem az ilyen egyszerű és remélhetőleg finom ételeket :)) Üdv Edit

524
karfiol 350 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 100 ml
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 2 közepes db