r
Nosalty Logó

Majonézes káposztasaláta klivi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Majonézes káposztasaláta klivi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 784 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1337 micro
  • β-karotin
    3894 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 197 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6846.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    4985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    540 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2012 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    731 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    5347 micro
  • β-karotin
    15576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5110 micro
Összesen 784 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 35 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyan felszeleteljük.
  2. A répát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát felkarikázzuk. Ha nincs újhagymánk, közepes fej vöröshagymával helyettesíthetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is.
  3. Összekeverjük a zöldségeket, és gyengén besózzuk. Csak annyi sót használjunk, hogy legyen íze a salátának, de levet ne engedjenek a zöldségek.
  4. A joghurtot és a majonézt kikeverjük, frissen őrölt borssal, sóval és egy kevés cukorral (elmaradhat) ízesítjük.
  5. Végül összekeverjük a zöldségeket az öntettel, és jól behűtjük.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6959
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Ajánló

Ehhez a salátához szép zöld, új fejes káposztát használjunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Grillezett húsokhoz, sültekhez nagyon jól illik ez a könnyed saláta. Alaposan behűtve kínáljuk!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.