Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztasaláta 3.

Káposztasaláta 3.
Káposztasaláta 3.
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nincs forrázva egyetlen zöldség sem a saliban, így  vitamintartalma is megmarad, és télen is kaphatók hozzá az összetevők. Persze nem utolsó az ár sem, olcsó,  kiadós, gyors.  Ja, és persze finom is:-).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, répát megpucoljuk, a káposzta külső leveleit leszedjük. Valamennyi zöldséget egy nagy tálba (hagyma, répa, káposzta) nagylyukú reszelőn lereszeljük. (Ha van robotgép, aprítógép azzal egyszerűbb.)
  2. Összekeverjük, és sóval megszórjuk,majd jól összeforgatjuk és állni hagyjuk legalább fél órát.
  3. Amíg a zöldségek állnak a sóban, egy teásbögrébe tesszük a cukrot, ráöntjük az ecetet, simára keverjük, ha feloldódott a cukor, felöntjük vízzel.
  4. Közben a zöldségekből kézzel jól kicsavajuk a sós levet, majd nagyobb tálba tesszük és leöntjük a cukros, ecetes lével. Még kb. plusz 2-3 bögre vizet öntünk rá (az ecetesen kívül), annyit, hogy ellepje a zöldségeket.
  5. Díszítésként  apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
  6. Hűtőben  tároljuk, fogyasztás előtt jó, ha 2-3 órát  áll, így jobban összeérnek az ízek.
  7. stb...

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 47 210
elküldve: 4
receptkönyvben: 394
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

cukros-ecetes káposztasaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Sat, 2010-08-07 17:50

Szia!
Hűtőben egy-két hétig így simán is eláll...de tartósítva még nem volt. Szerintem szalicilt rakva a tetejére biztos eláll...de hátha van valaki, "aki gyakorlott tartósító" :))..kíváncsian várom én is a javaslatokat

szép napot, üdv.
Kriszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 20:13

Nagyon jól néz ki! Biztosan finom is! Mennyi ideig lehet eltartani? Ha sokat csinálok belőle...pl: vödörben akkor milyen tartósítószer kell rá?
Légyszi segítsetek
Előre is köszi

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Thu, 2010-07-15 16:55

De drága vagy :)...ezért nem kell elnézést kérni, nincs a homlokomra írva. Próbálom betartani a játékszabályokat betegség ügyben, na persze azért így sem mindig sikerül :)))...Egyébként is mindenki a saját ízlése szerint készíti az ételeket :))...szóval ezen ne rágódj...ja és még egy jó tanács sóügyben...szóval a só megköti a vizet...bár én is fűszeresebben főzök, ha már eszünk legyen íze :)))
Remélem tényleg ízleni fog, azért majd súgd meg elnyerte-e a tetszést...szia...Kriszti

bildóka
bildóka Thu, 2010-07-15 12:56

Kedves Kriszti!
Elnézésedet szeretném kérni, nem tudtam, hogy ilyen problémád van.Édesanyám is szinkumárt szedett így tudom, hogy sok mindennel kell vigyázni. Én most készítettem káposzta salátát, még áll a sóban, és a Te ötleted alapján tettem bele sárgarépát is.Eddig csak a télre eltett csalamádéba szoktam a színe miatt. Kíváncsian várom az eredményt, hogy az ízén is változtat e, vagy csak üde színfolt, de mindegy úgy is el fog fogyni.
További szép napot. üdv:Bildó

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Tue, 2010-07-13 15:32

Szia Biló :)...köszönöm a hozzászólásod, tényleg igazad van, ha sok vitaminra vágyunk a levet benne hagyhatjuk...sajna és szinkumárt szedek, a káposztafélék a nagy "k" vitamin tartalom miatt nagyobb mennyiségben szinte tiltott dolgok, mert sűrítik a vért, ezért igyekszem amennyire lehet kerülni, de mivel szeretem őket próbálom kicselezni valamennyire :))).....sajna így is kevesebb mennyiséget ehetek, mint szeretném
...egyébként, meg ha nem csavarjuk ki, kevesebb sót használjuk, mert az sem valami egészséges :))
szép napot, üdv.

Kriszti

bildóka
bildóka Tue, 2010-07-13 09:00

Kedves Kriszti!
Én nem értem mért kell a káposztát jól kicsavarni, kidobni a finom zöldség levét, és utána vízzel pótolni.
Ez más salátáknál is felmerült bennem. Jó a recept, de egyszerűen sózzuk meg, a sótól levet enged(finom zöldség lé, amit kár kidobni) és adjuk hozzá a többi hozzávalót, cukor, ecet, fűszerek.
sokkal finomabb, és a vitaminok is bent maradnak.
üdv: Bildó

85
káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 nagy db
cukor 4 ek
ecet 1 dl
1 ek
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
víz 6 dl