Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás burgonyasaláta

Hagymás burgonyasaláta
Hagymás burgonyasaláta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept, amit anyukámtól tanultam még annak idején. Gyors és finom köret, nálunk karácsonykor mindig ott van az asztalon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat mossuk meg, héjastól főzzük meg őket enyhén sós vízben. A hagymákat vágjuk vékonyabb szeletekre. Ha megfőttek a burgonyák, hámozzuk meg, és vágjuk őket karikákra.
  2. Készítsük el a salátalevet: a vizet keverjük el az ecettel, a cukorral, sóval, köménnyel és ízlés szerint őrölt borssal.
  3. Egy nagy jénai aljára tegyünk egy adag burgonyát, majd szórjuk meg egy adag hagymával. Enyhén sózzuk meg, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. Ha ez megvan, öntsük nyakon az egészet a salátalével. A lényeg, hogy a salátalé teljesen ellepje a burgonyát és a hagymát. Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára (én általában egy éjszakát szoktam hagyni), hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 321
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Audrey89

Mióta szakács: 2015.12.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ecetes krumplisaláta hagymával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
burgonya 14 db
vöröshagyma 3 közepes db
lila hagyma 4 közepes db
víz 1.5 l
ecet 7 ek
cukor 4 ek
1.5 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint