Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos gombaleves

Karfiolos gombaleves
Karfiolos gombaleves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis diétás leves:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a karfiolt megtisztítjuk.
  2. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
  3. A megtisztított, felaprított hagymát és a gombát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.
  4. Meghintjük liszttel, kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát.
  5. Beletesszük a karfiolt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és készre főzzük.
  6. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés közben beleöntjük a levesbe.
  7. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 247
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gombás karfiolleves, tejszínes gombaleves karfiollal, karfiolleves gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

230
gomba 25 dkg
karfiol 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 csapott ek
víz 2 l
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
petrezselyem 1 csokor