Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ombre torta

Ombre torta
Ombre torta
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapomra sütöttem. Mindenkinek nagyon ízlett. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

ajánlat

Születésnapra nagyon ötletes. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félig felverjük.
  2. Hozzádjuk a porcukrot szépen fokozatosan.
  3. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat.
  4. Legvégén fakanállal a sütőporral összekevert lisztet.
  5. 4 részre adagoljuk a tésztát, és ételfestékkel beszínezzük úgy, hogy mindegyik más árnyalatú legyen.
  6. 20 cm átmerőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. 4 részben kisütjük. 160-180 fokon 30 percig sütjük.

Krém

  1. A habtejszínt porcukorral felverjük kemény habbá.
  2. Hozzádjuk a mascarponét. Elkeverjük.
  3. Majd a vaníliás cukrot és a bourbon aromát.
  4. A piskótalapok közé kenjük arányosan. A piskóták elhelyezésénél a színátmenetre figyeljünk.

Díszítés

  1. 250 g mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd a torta külsejére kenjük. Fondant alá kell mascarponés vagy vajas krém. Majd egy éjszakára hűtőbe tesszük összeállni a tortát.
  2. Én előre kinyújtott fondanttal borítottam be a tortámat. Rá pedig boltban kapható cukorvirágokat tettem. De a külseje úgy díszíthető, ahogy az ember szeretné.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 042
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lucslinka

Mióta szakács: 2019.04.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fondant torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

822
tojás 5 db
porcukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 5 g
ételfesték 4 kávéskanál
mascarpone 25 dkg
porcukor 12 dkg
habtejszín 4 dl
vaníliaaroma 2 tk
vaníliás cukor 3 csomag
cukorfondant 450 g
mascarpone 25 dkg
porcukor 2 púpozott ek