r
Nosalty Logó

Magvas-balzsamos csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Magvas-balzsamos csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2264 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3495.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2264 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, comb részét leválasztjuk.
  2. A bőrét levágjuk és a húst feltoljuk a csonton.
  3. A balzsamecetet elkeverjük a mézzel és beleforgatjuk az aprított magokat, majd a reszelt parmezánt is hozzádjuk. Jól összedolgozzuk.
  4. A csirkehúst megsózzuk, olvasztott vajban megforgatjuk, majd a pasztát rányomkodjuk.
  5. Kint a kerti grillrácson, vagy 200 C°-ra előmelegített sütőben (rácson) 20 perc alatt ropogósra sütjük.
  6. Vajban megpároljuk a zöldségeket, és a maradék magkeverékes pasztát hozzákeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4362
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre péntek, itt a hétvége! Újra jó időt jósolnak, még lesz lehetőségünk pikniket, sütögetést terveznünk. Szívjunk magunkba sok-sok D vitamint és raktározzuk el télire. :) Már őszies ízvilággal, a kertben is megsüthető ropogós csirkeszárnnyal készültem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek