Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke hagymaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mézes-mustáros csirke hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Összesen 416 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Összesen 2078 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Összesen 84 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 416 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7495.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    5407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1395.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 2078 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk.
  2. Összekeverjük a pác alapanyagait, és jól beledörzsöljük a húsba. Pár órát hűtőben pihentetjük a húst
  3. Összekarikázzuk a hagymákat, és a zsírozott tepsiben szétoszlatjuk. Rátesszük a húsokat bőrös felükkel lefele.
  4. Ráöntjük a fehérbort.
  5. 180 fokos sütőben kb. másfél óra alatt sül meg, félidőben megfordítjuk a húsokat, hogy piruljanak.
  6. Ha a hús megsült, megkenjük a következő keverékkel: A mézet meglangyosítjuk, 1 tk mustárt adunk hozzá, és kenőtollal a húsra kenjük. 5 percre visszatesszük a sütőbe, és rápirítjuk a mézet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19934
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk a mustáros csirke fogalom, a gyerekek gyakran kérik. Nagyon finom, és nem igényel túl sok vesződséget. Az is megeszi, aki a mustárt nem szereti, mert nem érződik ki a mustár íze.

Hozzászólások

pussycat

Elmentettem, koszonom:)

Törölt felhasználó

Kedves Évi! Elkészítettem a recepted alapján, és nagyon jól sikerült!:-) Ezután nálunk is fogalom lesz a mustáros csirke... Köszönöm: Andi

dorcsu

elmentettem! :) biztos finom lesz, az új konyhámba meg is csinálom majd, köszönöm!

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek