Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos kenyér 3. - gluténmentes

Magos kenyér 3. - gluténmentes
Magos kenyér 3. - gluténmentes
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy " Vegetarisch fit! " című német újságban találtam, megsütöttem, és megosztom veletek, mert nagyon ízletes kenyér.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sütés alatt még jócskán nő, én is megijedtem, hogy kifut a formából, de mivel a tészta elég kemény, így tartotta magát :).
Esetleg hajtogatott alobalt tehetünk alá, ha féltjük a sütőnket, és óvni akarjuk magunkat a plusz munkától. kb. 14 szelet lett belőle, én a maradékot lefagyasztottam szeletelve, holnap tesztelem, milyen lesz másnapra, majd leírom.
ui: másnap is jó, de legfinomabb frissen!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük a hozzávalókat. Kizsírozunk egy kenyérformát.
  2. A 430 ml meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, műanyag kanállal jól elkeverjük.
  3. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős vizet is, majd a kézi mixer tésztakeverőjével alaposan összekeverjük.
  4. A tésztához adjuk a magokat, jól összekeverjük (a tészta ne legyen folyós, inkább kicsit keményebb állagú).
  5. Beleöntjük a kizsírozott formába, vízbe mártott fakanállal elsimíjuk a tetejét, folpack-kal letakarjuk, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  6. Elömelegítjük a sütöt.
  7. A kenyerkénk tetejét vízzel vagy olajjal (én olajjal) bekenjük, a tetejét hosszában késsel bemetszük.
  8. Megszórjuk a tetejét tökmaggal (nekem szeletelés közben szinte mind lepotyogott :( ), mehet is a sütőbe, de ne középre, hanem alulról a második sínre (ha 5 van), készre sütjük.
  9. Tűpróbát végzünk, ha nem ragad, akkor okés.
  10. Hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen kiborítjuk (ha kell, egy hurkapálcával körbe"törjük" a forma szélén a kenyerkét, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni).

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x11x7 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 309
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

tökmagos kenyér liszt nélkül, gluténmentes kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
gluténmentes lisztkeverék 500 g
friss élesztő 12.5 g
napraforgó olaj 3 ek
2 tk
édesköménymag 2 ek
tökmag 3 ek
víz 430 ml
napraforgó olaj 1 teáskanál
tökmag 1 ek