Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kenyér Barti konyhájából

Teljes kiőrlésű kenyér Barti konyhájából
Teljes kiőrlésű kenyér Barti konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos vízben. Kb 10 percig hagyjuk, hogy jó habos legyen.
  2. Kimérjük a kétféle lisztet, sót, esetleg napraforgómagot. Hozzáöntjük a felfuttatott, élesztős vizet. Összegyúrjuk, géppel kb. 5 perc. Meleg helyen kelesztjük 1 órát.
  3. Átgyúrjuk, a sütőedényt kikenjük alaposan olajjal. Beletesszük a tésztát, megkenjük a tetejét felvert tojással, és megszórjuk maggal. Kelesztjük újabb fél órát.
  4. 170 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 713
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barti

Mióta szakács: 2016.10.01.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű vekni, napraforgómagos kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

599
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
finomliszt 2 bögre
friss élesztő 5 dkg
víz 2 dl
cukor 1.5 teáskanál
2 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
napraforgómag 10 dkg