r
Nosalty Logó

Máglyarakás Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Máglyarakás Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

496
Kalória
12.1g
Fehérje
83.2g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
179.7g
Víz
113.5g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

Összesen 2971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

Összesen 141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    179.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4263.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    499 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1078.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 2971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Az áztatáshoz

  1. A kifliket ujjnyi széles karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. A feldarabolt kifliket rövid időre beleáztatjuk.
  3. Egy tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal, majd az ázott kifliket elterítjük benne és kissé le is döngöljük. Kb. 4 ek baracklekvárral megkenjük, ízlés szerint mazsolát és nagyobb darabokra tört diót hintünk a lekvár tetejére.
  4. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elterítjük a kiflirétegen. Meghintjük kevés fahéjas cukorral, és kb. 15-20 percig sütjük.
  5. Amikor az alma megpuhult, a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, belekeverünk 2 ek baracklekvárt, és beborítjuk vele az almát. Villával kicsit megcirógatjuk, majd addig sütjük, amíg a hab aranybarnára pirul.
  6. Nagyobb kockákra vágva melegen tálaljuk, ízlés szerint fogyasztáskor még megcukrozhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×30

Vajon nosztalgiából ízlenek annyira gyerekkorom tipikus menzakajái? A máglyarakás nemcsak talányos neve miatt volt mindig az egyik kedvencem, hanem azért is, mert szeretem a pikáns lekvárral készült édességeket. 

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...