r
Nosalty Logó

Máglyarakás Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Máglyarakás Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

496
Kalória
12.1g
Fehérje
83.2g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
179.7g
Víz
113.5g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

Összesen 2971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az áztatáshoz

A sütőtál kikenéséhez

A rétegzéshez

A habhoz

Összesen 141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    179.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4263.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    499 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1078.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 2971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Az áztatáshoz

  1. A kifliket ujjnyi széles karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. A feldarabolt kifliket rövid időre beleáztatjuk.
  3. Egy tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal, majd az ázott kifliket elterítjük benne és kissé le is döngöljük. Kb. 4 ek baracklekvárral megkenjük, ízlés szerint mazsolát és nagyobb darabokra tört diót hintünk a lekvár tetejére.
  4. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elterítjük a kiflirétegen. Meghintjük kevés fahéjas cukorral, és kb. 15-20 percig sütjük.
  5. Amikor az alma megpuhult, a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, belekeverünk 2 ek baracklekvárt, és beborítjuk vele az almát. Villával kicsit megcirógatjuk, majd addig sütjük, amíg a hab aranybarnára pirul.
  6. Nagyobb kockákra vágva melegen tálaljuk, ízlés szerint fogyasztáskor még megcukrozhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×30

Vajon nosztalgiából ízlenek annyira gyerekkorom tipikus menzakajái? A máglyarakás nemcsak talányos neve miatt volt mindig az egyik kedvencem, hanem azért is, mert szeretem a pikáns lekvárral készült édességeket. 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...